5 moderne alternatieven voor lambrisering

Tegenwoordig is een lambrisering bijna niet meer weg te denken uit het interieur. Niet alleen in de slaapkamer, maar ook in de woonkamer of in de hal staat lambrisering ontzettend mooi.  Wil je dit ook wel, maar dan wel op een originele en moderne manier? Wij hebben de 5 moderne alternatieven voor lambrisering voor je op een rijtje gezet!

Samengeperst hout

Heb je geen groot budget, maar wil je wel je muur graag een make-over geven? Samengeperst hout is een ontzettend goed alternatief voor lambrisering wanneer je op een budget leeft. Schroef eerst wat houten balkjes tegen de muur aan en plaats daarna de grote spaanplaten. De kamer krijgt zo op een budgetvriendelijke manier een hele andere look! Je kunt ook spaanplaten kopen om bijvoorbeeld een afscheiding in de kamer te maken voor een kast of een lekker werkplekje te maken.

Boomstammen

Hou je van originaliteit in het interieur? Dan vind je de boomstam lambrisering waarschijnlijk helemaal te gek. Het enige wat je nodig hebt is een flinke zaag en een boomstam. Voor een mooi balans wissel je grote en kleine boomstammen met elkaar af.

Lees ook: Een bohemian interieur

Lambrisering van Houten latjes

Ben jij wel een kluskoning(in) en ben je niet bang voor een nieuwe uitdaging? Een mooi alternatief voor een geverfde lambrisering is een lambrisering van houten latjes. Een lambrisering van houten latjes geeft een kamer een natuurlijke sfeer met een chique twist. De latjes van de lambrisering kun je net zo hoog door laten lopen als je zelf wil!

Tegeltjes

In de badkamer zie je al wel vaker een lambrisering van tegels. Maar waarom zou je dit niet in de woonkamer of de keuken doortrekken? Op deze manier verbind je beide kamers ook nog eens en het ziet er ontzettend tof uit. Voor een speels effect kun je bijvoorbeeld kiezen voor tegels in de vorm van een visgraat.

Lambrisering maken met verf

Natuurlijk zou je een lambrisering ook gewoon met verf op de muur kunnen schilderen! In plaats van een strak geverfde lambrisering kun je bijvoorbeeld kiezen voor een slordig geverfde lambrisering op de muur. Doe je heel simpel met een roller. Kleine tip: teken voor je gaat schilderen wel een rechte lijn op de muur. Zo zie je niet té veel verschil.

Andere alternatieven zijn bijvoorbeeld een heel hoog geverfde lambrisering of een lambrisering met met meerdere kleuren. Deze combinaties kosten niet zo heel erg veel tijd en moeite maar geven wel een gaaf resultaat.

5 moderne alternatieven