5 tips voor een romantische slaapkamer

Heb jij ook een saaie slaapkamer? En wil je er liever een prachtig romantische slaapkamer van maken? In dit artikel deel ik een aantal tips met je zodat je binnenkort lekker kunt ontspannen (samen met je partner).Tijd om aan de slag te gaan met onze tips voor een romantische slaapkamer.

1. Kleur

In een romantische slaapkamer kan natuurlijk geen romantisch kleurtje ontbreken. Wat er verstaan word onder een romantisch kleurtje? Nou, in ieder geval geen saaie witte muren. Denk bijvoorbeeld aan zacht pasteltinten, of misschien hou jij wel meer van een diep rood of petrol kleur. Leef je uit!

2. Het bed zelf natuurlijk..

In een slaapkamer moet natuurlijk ook een fijn bed staan. Kies bijvoorbeeld voor een ruime boxspring met een matras topper voor wat extra comfort. Door te kiezen voor een bed met een mooi hoofdbord zorg je direct voor sfeer in de slaapkamer. Daarnaast zorgt mooi beddengoed voor een luxe uitstraling. Kies daarom vooral voor items die passen bij het kleuren pallet dat je gebruikt in de hele slaapkamer.

3. Raambekleding

Het klinkt misschien gek, maar de juiste raambekleding kan je kamer echt helemaal afmaken. Zeg nou zelf, een simpel rolgordijntje of rolluik geeft niet echt sfeer. Ga daarom voor een mooie, maar ook kwalitatief goed gordijn. Vind je het belangrijk dat de kamer echt helemaal donker is wanneer je de gordijnen dicht doet? Neem dan een verduisterend gordijn of ga voor een donkere kleur.

4. Sfeerverlichting

Ook dit kan niet ontbreken in een romantische slaapkamer. Sfeerverlichting is er in alle soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor romantische sta-lampen voor op de nachtkastjes, of mooie wandverlichting. Een plafonnière raad ik af. Dit is al snel erg opvallend en kan (wanneer je niet de juiste lamp neemt) erg fel licht geven.

5. Geen rommel

Als iets een domper geeft op je romantische avondje is het wel rondslingerende sokken en lego blokjes op de grond van de kinderen. Zorg er daarom voor dat je alles opgeruimd houd. Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een opgeruimd hoofd. En dat betekend dat je je beter kunt focussen op slaap of…..

Hopelijk kun jij ook met deze tips lekker aan de slag. Een slaapkamer opknappen hoeft overigens geen bakken vol geld te kosten. Kijk eens voor de gein op Marktplaats of bij (online) outlets. Er zijn écht zat mooie items op de kop te tikken voor een mooi prijsje zodat je toch (ook met een kleiner budget) een romantische slaapkamer kunt inrichten!

 

5 Tips voor een romantische slaapkamer