5 tips voor het kiezen van het perfecte vloerkleed

Een vloerkleed uitkiezen is niet zomaar gedaan. Ga je voor comfort, kleur, of juist voor gemak? Ieder vloerkleed heeft zo zijn kwaliteiten. In dit artikel delen we een aantal tips met je.

Tip 1: Welke maat?

Voor je een vloerkleed kan aanschaffen moet je eerst bepalen welke maat je wilt gaan aanschaffen. Je wilt natuurlijk niet een te groot of te klein kleed. Let vooral op of je kleed niet voor een deur komt te liggen. Je moet namelijk wel de deur kunnen blijven openen zonder dat hij blijft hangen achter een deur. Zoek je een vloerkleed voor in de hal? Zorg dan dat hij tot ongeveer 15 cm van beide wanden vrij blijft. Zo blijft je hal een geheel.

Tip 2: Creëer een geheel

Dit kun je in je woonkamer doen door bijvoorbeeld een soort eiland te maken. Je zet dan alle meubels op het kleed. Let er wel op dat je een vloerkleed kiest dat groot genoeg is. Je wilt namelijk niet dat alles te dicht op elkaar komt te staan. 

Tip 3: Kies je voor hoogpolig, of juist laag?

Houd in je achterhoofd dat hoogpolige vloerkleden juist voor warmte en knusheid staan. Als dat de look is die je wilt creëren in je woonkamer of slaapkamer, dan is dat het type vloerkleed waar je voor moet gaan. Een laagpolig kleed is perfect voor ruimtes waar veel gelopen of geknoeid word. Denk hierbij aan de hal of bijvoorbeeld in de eetkamer. Een laagpolig kleed is een stuk makkelijker schoon te houden.

Tip 4: Statement

In sommige gevallen wil je dat je  vloerkleed een statement maakt. In dat geval is het leuk om te kiezen voor een design dat een beetje afsteekt van de rest van je interieur. Heb je een heel mooi licht huis met veel strakke lijnen? Ga dan voor een wild of cirkel patroon. 

Tip 5: Kies een vorm dat past

Vloerkleden kun je vinden in verschillende vormen. Van rechthoekig, vierkant tot rond. Iedere vorm heeft zo zijn eigen uitstraling en kan dan ook de ruimte direct veranderen. Maar welke vorm past er in jouw interieur? Dat hangt helemaal af van je interieur. Wil je juist de ruimte langer laten ogen? Ga dan voor een rechthoekig vloerkleed in de lengte van de ruimte. Wil je juist de strakke lijnen breken? Dan kan een rond vloerkleed de uitkomst zijn.

Hopelijk kun je met deze tips weer vooruit! Succes met het kiezen van jouw perfecte vloerkleed!

vloerkleed uitzoeken