Alles wat je over bedlampen moet weten

Wist je dat in bed de meeste boeken worden gelezen? Daar heb je wel een goede bedlamp nodig. Dit is niet alleen heel praktisch om te lezen maar het is ook verrekte handig voor het opzoeken van je bril of je telefoon. Of gewoon voor het creëren van een gezellige sfeer. Mocht je willen weten waar je op moet letten bij jouw zoektocht naar een paar bedlampen. Dan ben je hier gelukkig op de juiste plek, hier In deze vertellen we je namelijk alles wat je over bedlampen moet weten.

Waar moet een bedlamp aan voldoen?

Naast dat de bedlamp bij je interieur moet passen, zetten we de belangrijkste criteria waar een bedlampen aan moet voldoen voor je op een rijtje:

Hoe gebruik jij je bedlamp?

Heb jij een bedlamp nodig om met een beetje sfeer verlichting de weg naar je bed te kunnen vinden of lees je ‘s avonds nog even een boek? Lees je net als ons ’s avonds nog even een boek in bed? Dan is het belangrijk dat je het licht op je boek kunt richten. De oplossing hiervoor is een bedlamp met een flexibele arm of een goed te richten spotje. Wil je liever alleen sfeerlicht? Dan zijn bedlampen met een lage lichtsterkte voldoende.

Wat voor soort bedlamp zoek je?

Heb jij een nachtkastje naast bed? Of heb je een plankje aan de muur hangen? Allemaal elementen waar je rekening mee moet houden wanneer je lampen gaat kopen.

Een klemlampje is handig wanneer je weinig ruimte hebt. De meestgebruikte soort bedlamp is een lamp met muurbevestiging met oa een zwenkarm of een lampkop die je kunt richten. Heb je genoeg ruimte op je nachtkastje, dan is een leeslamp op voet een optie.
Een hanglamp als bedlamp is momenteel heel erg populair. Je hangt in dit geval een klein hanglampje boven je nachtkastje. Je houdt hierbij ongeveer 50 cm tussen de lamp en het nachtkastje. Op die manier houdt voldoende ruimte over voor je wekker en wat boeken, je sieraden etc.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een kleine tafellamp als bedlamp. Het is dus erg handig om te weten welk type bedlamp het beste past bij de woonsfeer en de ruimte voor je op zoek gaat naar een nieuw bedlampjes.

Led Bedlampen

Niet iedereen heeft stroompunten naast het bed. Kies daarom altijd voor een lamp met voldoende snoer. In sommige woningen zijn er ook wandcontactpunten voor verlichting ingebouwd naast het bed. Maar niet alleen de stroomvoorziening, ook de techniek is van belang. Wanneer je graag sfeerlicht wil, maar ook in bed wilt lezen dan is een bedlamp voorzien van een dimmer een heel goede optie.

Wanneer jouw bedlampen veel branduren maken, kun je het beste kiezen voor energiezuinige LED lampen. Een led bedlamp gaat in de praktijk ongeveer 10 jaar mee. Daarnaast produceert deze lamp lang niet meer zulk fel licht als voorheen. Ze zijn er te vinden in zowel warm als koud licht.

Bedlampen en woonstijlen

Zoals met alle lampen zijn ook de bedlampjes een kwestie van stijl en smaak. Op dit moment zijn industriële lampen en Scandinavische bedlampen zeer geliefd. Maar er zijn natuurlijk veel meer opties voor diverse woonstijlen verkrijgbaar. Van moderne bedlampen tot klassieke bedlampjes met schemer verlichting.

Alles wat je over bedlampen moet weten