Alles wat je over bedlampen moet weten

Alles wat je over bedlampen moet weten

De meeste boeken worden in bed gelezen. Maar, daar heb je goed licht voor nodig. Niet alleen voor een boek heb je een bedlampje nodig, maar het is ook verrekte handig voor het opzoeken van je bril of je telefoon. Of gewoon voor het creëren van een gezellige sfeer. Weten waar je op moet letten bij de aanschaf van bedlampen? Ik Vertel je in deze blog alles wat je over bedlampen moet weten.

Waar moet een bedlamp aan voldoen?

Hoewel je een bedlamp zoekt die past bij jou interieur zijn er een aantal belangrijke criteria waar je bedlamp aan moet voldoen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

Hoe gebruik jij je bedlamp?

Heb jij een bedlamp nodig om met een beetje sfeer verlichting de weg naar je bed te kunnen vinden of lees je ‘s avonds nog even een boek? Lees je ’s avonds nog even een boek? Wanneer je leest in bed is het belangrijk dat je het licht op je boek kunt richten. De oplossing hiervoor is een bedlamp met een flexibele arm of een goed te richten spotje. Wil je liever alleen sfeerlicht? Dan zijn bedlampen met een lage lichtsterkte voldoende.

Wat voor soort bedlamp zoek je?

Heb jij een nachtkastje naast bed? Of heb je een plankje aan de muur hangen? Allemaal elementen waar je rekening mee moet houden wanneer je lampen gaat kopen.

Een klemlampje is handig wanneer je weinig ruimte hebt. De meestgebruikte soort bedlamp is een lamp met muurbevestiging met oa een zwenkarm of een lampkop die je kunt richten. Heb je genoeg ruimte op je nachtkastje, dan is een leeslamp op voet een optie. Erg populair op dit moment is een hanglamp als bedlamp. Je hangt in dit geval een klein hanglampje boven je nachtkastje. Je houdt hierbij ongeveer 50 cm tussen de lamp en het nachtkastje. Op die manier houdt voldoende ruimte over voor je wekker en wat boeken, je sieraden etc.

Een populaire trend is een hanglamp als bedlampje. Hang gewoon een klein hanglampje boven het nachtkastje. Hou ongeveer 50cm afstand tussen je nachtkastje en de hanglamp zodat je genoeg ruimte over houdt voor je wekker, boeken etc. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een kleine tafellamp als bedlamp. Voor je een bedlampje uit gaat kiezen is het dus handig om te weten welk type bedlamp het best past bij de ruimte en woonsfeer.

Led Bedlampen

Niet iedereen heeft stroompunten naast het bed. Kies daarom altijd voor een lamp met voldoende snoer. Maar soms zijn er ook wandcontactpunten voor verlichting ingebouwd naast het bed. Maar niet alleen de stroomvoorziening, ook de techniek is van belang. Wanneer je graag sfeerlicht wil, maar ook in bed wilt lezen dan is een bedlamp voorzien van een dimmer een heel goede optie.

Wanneer jouw bedlampen veel branduren maken, kun je het beste kiezen voor energiezuinige LED lampen. Dit type bedlamp gaat ongeveer 10 jaar mee en produceert lang niet meer zulk fel licht als voorheen. Ze zijn er te vinden in zowel warm als koud licht.

Bedlampen en woonstijlen

Zoals met alle lampen zijn ook de bedlampjes een kwestie van stijl en smaak. Op dit moment zijn industriële lampen en Scandinavische bedlampen zeer geliefd. Maar er zijn natuurlijk veel meer opties voor diverse woonstijlen verkrijgbaar. Van klassieke schemer bedlampen tot strakke moderne bedlampjes.

Alles wat je over bedlampen moet weten

Back to Top
%d bloggers liken dit: