Zo maak je de badkamer kindproof!

Zo maak je de badkamer kindproof!

Met de komst van een baby verandert er ontzettend veel. Je bent druk bezig met het uitzoeken van babymeubels, babykleding en andere spullen die je nodig hebt. Heb je al nagedacht over hoe je ervoor kan zorgen dat je badkamer babyproof is? Als je je badkamer babyproof wilt maken zijn er een paar dingen om bij stil te staan.

Stopcontacten in de badkamer

Heb je een of meerdere stopcontacten in de badkamer? Dek ze af met een speciale kinderbeveiliging. Als je ze niet gebruikt is het beter om ze helemaal dicht te maken met een speciaal kapje.

Een hete kraan

Maak het niet gemakkelijk voor je baby om bij de kraan van douche, wastafel of bad te komen. Voorkom verbranding van je kind door te zorgen dat de kraan niet bereikbaar is voor je baby, of door te zorgen dat hij hem niet heet kan aanzetten. Zelf de hete kraan gebruikt? Zet hem dan altijd terug naar de koude stand en laat hem nog even doorlopen. Hiermee voorkom je dat je baby onverhoopt te warm water over zich heen krijgt.

Voorkom slippartijen

Je badkamer babyproof maken doe je door gebruik te maken van een antislipmat in douche of bad. Ben je van plan met de baby te gaan douchen? Dan biedt een antislipmat voor jezelf extra grip en voorkom je valpartijen.

Badkamer kindproof

Denk aan een douchecabine

Zelf ben ik erg fan van een douchecabine als de kinderen iets groter zijn. Als je een douchecabine compleet in je badkamer installeert heb je minder kans op glij en waterpartijen. Ook kunnen ze lekker onder de douche zitten en hebben ze zo een soort van badje. Gezellig met je peuter samen! Kindjes kunnen hier minder snel vallen, en als ze zitten is ook de kans op verdrinken kleiner. Natuurlijk moet je er nog wel bij blijven als ze nog niet oud en wijs genoeg zijn om dat alleen te doen.

Nooit alleen in bad

Laat je baby nooit alleen achter in bad. Dit is niet iets wat je van tevoren kan doen om de badkamer babyproof te maken, maar wel wanneer je baby er is en hij in bad zit. Kinderen kunnen al verdrinken in een paar centimeter water, blijf er dus altijd bij als je kindje in bad zit.

Berg cosmetica en andere gevaarlijke stoffen goed op

Als je baby net geboren is zal hij nog niet meteen lades en kastjes openmaken, maar voor je het weet is het zover. Berg verzorgingsproducten altijd buiten bereik van je baby op. Denk hierbij ook aan nagellak, deodorant en shampoo.

Je badkamer babyproof maken is helemaal niet zo ingewikkeld. Binnen een paar minuten kan je de meeste tips toepassen. Blijf altijd bij je kind als hij in de badkamer is. Hoe goed je dingen ook afschermt, kinderen zijn vindingrijk en vinden altijd wel een manier om bij bepaalde spulletjes te komen