Op zoek naar een bedrijfspand: onze 3 beste tips!

Heb je een eigen onderneming en is deze flink aan het groeien? Dan is het wellicht handig om je te gaan verdiepen in een bedrijfspand. Een spannende en grote beslissing! Om je op weg te helpen in dit proces delen wij hier 3 tips met je waar je op moet letten bij het huren of kopen van een bedrijfspand, lees je mee?

Locatie en indeling van het bedrijfspand

Allereerst de locatie van het bedrijfspand, dit is het belangrijkst! En daarnaast de indeling van het bedrijfspand, want dat is natuurlijk ook enorm van belang voor jouw onderneming. Maak van te voren voor jezelf een lijstje met eisen waar het bedrijfspand aan moet voldoen op het gebied van locatie en indeling, denk dan aan de volgende punten:

 1. Hoe is de bereikbaarheid met auto en OV?
 2. Is er (gratis) parkeergelegenheid?
 3. Ligt het op een industrieterrein, of juist in een gezellige buurt?
 4. Is er een praktijkruimte?
 5. Is er een wachtruimte?
 6. Hoe groot moet het kantoor zijn?
 7. Hoeveel bureaus wil je kwijt?
 8. Wil je een eettafel en/of bank voor pauzes?
 9. Wil je een aparte ruimte voor afspraken?
 10. Als je een ruimte wilt huren binnen een gezamenlijk pand, wat zijn dan de openingstijden?
 11. Hoe oud is het pand, of is het redelijk nieuw? Dit is ook handig om te weten in verband met stookkosten en vervangingswerk.

Veiligheid

Ook niet onbelangrijk: veiligheid. Hoe veilig is het bedrijfspand wat je wilt huren of kopen? Ook hierbij zijn er een aantal zaken die je moet controleren.

Is het pand al voorzien van dakbeveiliging? Zo niet, dan is het wel handig om op https://eyecatchersafety.com/ te kijken. Zeker wanneer medewerkers wel eens op het dak komen, is het belangrijk dat dit goed beveiligd is. Je kunt bijvoorbeeld speciale hekken plaatsen rondom het dak als beveiliging.

Hoe is het geregeld met de brandveiligheid? Zijn er brandblussers aanwezig? Kun je gemakkelijk de ruimte weer verlaten? Is er een nooduitgang?

Hoe is de beveiliging van het pand en wat kun je zelf doen om het nog veiliger te maken? Denk dan aan een alarm of beveiligingscamera’s.

Budget

Last but not least: het budget! Wanneer je het droompand hebt gevonden, is het tijd voor het financiële plaatje. Bepaal van te voren wat je kwijt wilt zijn aan huur- of hypotheekkosten en probeer je hier ook aan te houden. Houdt daarnaast ook een potje opzij voor een eventuele verbouwing en de inrichting. Probeer niet te veel geld uit te geven en houdt het minimaal, zo voorkom je onvoorziene kosten en kom je niet direct in de problemen wanneer het even wat minder gaat binnen het bedrijf.

Zou jij graag een bedrijfspand willen huren?

Op zoek naar een bedrijfspand