Beginnersgids voor milieubewust tuinieren

 “Veganistisch” of milieubewust tuinieren is een methode die werkt met de natuur om de plantengroei te bevorderen en het gebruik van onnatuurlijke meststoffen en pesticiden te vermijden. Het is gezonder voor de planten en gezond voor het milieu rond de planten en bevordert continu gezond groeien zonder overbelasting of gebruik van aarde. Hier is een inleidende gids over hoe je bewuster kunt tuinieren.

Kunstmest is dé truc voor milieubewust tuinieren

Wanneer je geen tijd of middelen hebt om een ​​groene mest te maken, is veganistische meststof kopen een overweging. Talrijke veganistische meststoffen bestaan ​​voor specifieke doeleinden als milieubewust tuinieren of voor gewoon tuinieren. Zoek naar het N-P-K-symbool dat aangeeft hoeveel stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) in de meststof zit. Deze voedingsstoffen zijn macro-voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van planten. Zoals hierboven uitgelegd, is stikstof vooral belangrijk voor de ontwikkeling van bladeren. Fosfor is belangrijk voor de ontwikkeling van bollen en bloemen. Kalium is nodig voor de algemene gezondheid van planten en ziekteresistentie.

Andere vormen van bodemverrijking voor milieubewust tuinieren

Andere opties om ervoor te zorgen dat de grond vol voedingsstoffen zit, is mulchen of een vloeibare voeding maken. Mulchen of het bedekken van het oppervlak van uw bodem met organisch materiaal zal helpen om meer voedingsstoffen in de grond te brengen. Het zal ook onkruidgroei onderdrukken, materiaal leveren voor de bodem om voortdurend af te breken, en zelfs het bodemvocht en de temperatuur. Dit kunnen dingen zijn zoals grasstekken, oud hooi, boombladeren of zelfs uitgewassen zeewier.

Vloeibare voeding is een voedingsvloeistof die meestal op vruchtbomen wordt gebruikt. Het kan worden gekocht of zelf worden gemaakt. Dit door een container vol met gehakt onkruid of vaste planten met water te mengen, het een paar weken te laten zitten en het vervolgens 3: 1 te verdunnen. Dit kan dan worden gegoten rond de grond van de planten of je kunt het nog meer verdunnen en het over de bladeren sproeien. Beide zullen de fruitgroei bevorderen.

Ongedierte

Roofdieren weghouden zonder ze pijn te doen, is een groot deel van veganistisch tuinieren. Omdat roofdieren de reden zijn waarom pesticiden in de eerste plaats worden gebruikt. Je moet wat creatiever zijn in het weghouden van de plagen die planten kunnen vernietigen. Het planten van verschillende gewassen in verschillende seizoenen, of het roteren van gewassen, is een geweldige manier om te voorkomen dat ongedierte zich verspreidt. Het wordt voor het ongedierte moeilijker om zich te verspreiden met een verandering in gewassen. Als je echter een kleiner gebied hebt, kun je het gebied netjes opruimen.

Dit geeft naaktslakken, een roofdier in elke tuin, minder plekken om te verstoppen, waardoor het op hun beurt gemakkelijker wordt om ze ver van je planten te houden. Het beschermen van gevoelige planten met kopertape, een cirkel van zemelen of goten met scherpe stenen zal ook slakken ontmoedigen. En fysieke barrières zoals netten en vachten zijn opties om vliegende insecten weg te houden.

Daarnaast kun je een paar “opofferings” planten planten om het ongedierte aan te trekken. Door een klein gebied aan te wijzen voor planten die insecten afleiden, kunt u uw andere planten redden. Experimenteer om te zien welke planten de beestjes het meest waarderen en benoem ze als je afleidingsplanten. Bijvoorbeeld, als een bepaald type tomatenplant meer insecten aantrekt dan andere planten. Plant die dan ook als een tomatenplant waar insecten minder op afkomen. Hoewel dit minder ruimte betekent voor de planten die je laat groeien. Dit betekent ook dat je niet voor je hele tuin vecht.

Diversifieer je tuin

Een van de beste dingen die ik heb geleerd, is je tuin divers te maken. Door het moeilijker te maken voor bepaalde beestjes om je hele tuin over te nemen. Je moet er dus altijd voor zorgen dat tenminste enkele van je planten het goed doen.  Verschillende soorten planten die van elkaar profiteren, zorgen er meestal voor dat het ecosysteem sterk is. Doe onderzoek om te zien welke planten het goed doen en plant die in de buurt van elkaar.

Veel plezier met milieubewust tuinieren!

tuin foto

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *