Het huis behangen doe je met deze tips!

Kunnen de muren in jouw huis wel wat verandering gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan behangen.

Je kunt hier iemand voor inhuren, maar behangen kun je vaak ook prima zelf doen. Zeker als je zelf twee rechterhanden hebt, kan behangen best simpel zijn. Wel moet je even weten hoe je te werk gaat. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel geven wij je de beste tips voor zelf behangen!

 

Berekenen hoeveel behang je nodig hebt

Voordat je daadwerkelijk kunt gaan beginnen met behangen, is het natuurlijk van groot belang dat je berekent hoeveel behang je nodig hebt. Het zou tenslotte vervelend zijn als je aan het behangen bent en er tussentijds achter komt dat het niet genoeg is. Ga je een rechte of schuine muur behangen en ga je voor een behang met geen patroon of met patroon? Hier moet je allemaal rekening mee houden. Zorg er daarom voor dat je hierop voorbereid bent. Je kunt bovendien beter te veel als te weinig behang hebben. Behangen

 

Juiste spullen in huis halen

Om zelf te gaan behangen heb je uiteraard de juiste spullen nodig. Als je gaat behangen kun je denken aan spullen als bijvoorbeeld behanglijm, een emmer, behangtafel, scherp mes, lijmrol en aandrukrol. Voor de juiste gereedschappen om te gaan behangen kun je ook een kijkje nemen bij Mastertools. Ook zou het nog een goede optie kunnen zijn om een trappetje aan te schaffen als je in de hoogte gaat behangen. 

 

Oude behang verwijderen

Heb je de nieuwe rollen behang in huis en de juiste benodigdheden gehaald? Dan is het tijd om het oude behang te verwijderen. Dit is aan te raden, want zo komt het nieuwe behang mooier tot zijn recht. Je kunt ervoor kiezen om het behang nat te maken en eraf te halen of om het gewoon droog te verwijderen. Aan de slag dus!

 

Wees nauwkeurig bij het behangen 

Als je tot het mooiste resultaat wilt komen, is het belangrijk dat je bij het zelf behangen nauwkeurig te werk gaat. Het is aan te raden om bij een raam te beginnen en dan naar buiten toe te werken. Gebruik een waterpas om te voorkomen dat het behang straks scheef zit. Het is belangrijk dat je de volgende banen strak laat aansluiten op de eerdere banen en om deze niet te overlappen. Op deze manier kun je namelijk het mooiste resultaat realiseren. 

 

Luchtbellen wegkrijgen

De kans is aanwezig dat je een paar luchtbelletjes ziet als je net klaar bent met behangen. Dit is geen probleem, want deze kun je binnen no time weer weghalen. Hoe je dit doet? Pak er een speld bij en prik er een klein gaatje in. Op deze manier wordt de lucht eruit gedrukt, waardoor je hier later niets meer van ziet. Heb je last van losse naden of gekrulde hoeken in het behang? Dit kun je oplossen met wat behanglijm. 

 

Ben je van plan om binnenkort zelf te gaan behangen? Dan kunnen deze bovenstaande tips goed van pas komen. Houd deze dus zeker in je achterhoofd, want deze tips kunnen jou erbij helpen om het mooiste resultaat te realiseren.