Belangrijke werkkleding tijdens het klussen!

Ben je lekker aan het werk in je atelier aan huis, of moet je klussen, dan is werkkleding wel heel handig. Soms zelfs noodzakelijk. Welke werkkleding gebruik jij?

Type werkkleding

Nu hebben wij het hier niet over je mantelpakje naar kantoor. Maar werkkleding die je in huis gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens het verven of het dak repareren. Bij veel klussen in huis doe je vaak een oud shirt aan, en misschien nog wat schoonmaakhandschoenen maar daar houd het dan bij op. 

Dit terwijl we eigenlijk regelmatig met giftige dampen staan schoon te maken. Chloor in de WC, verf op de muur, stucen, nieuwe trendy cementlaag op de trap. Het klinken als simpele klusjes en ze gaan ook vaak goed, en toch is bescherming geen overbodige luxe. 

Bij werkkleding denk je al snel aan bijvoorbeeld beschermers als een helm, mondkapje, handschoenen en goede stevige schoenen. Of bijvoorbeeld een schort bij het verven of een klep als je de houten poten van een stoel wilt zagen want je hebt zo een leuk DIY artikel op Pinterest gezien. 

 

De onderdanen van het lichaam

Ik moet bekennen, wanneer ik werk en op mijn meest creatief ben, doe ik alles op blote voeten. Ik ben nu eenmaal een jaren 70 kind. Maar de voeten hebben vaak het meest te lijden, en krijgen de minste verzorging. Wist je dat er daarvoor werksokken op de markt zijn? 

Deze werksokken zorgen ervoor dat je geen last hebt van vervelende naden, en minder snel andere klachten. Ze helpen tegen kou en zweetvoeten, en lopen vaak als kussentjes. Handig als je van die harde klusschoenen aan moet doen. Die doen anders vreselijk zeer. Wist je dat je bij niet goed ademende sokken meer kans maakt op voetschimmel? Dat is wat je natuurlijk wilt vermijden.

Ik noemde al heel even “andere klachten”, maar bij verkeerde schoenen en slecht passende sokken kun je ook nog eens de doorbloeding verslechten, rugklachten krijgen en zaken als hoofdpijn. Mega vervelend natuurlijk. Zweetvoeten zijn al helemaal een ramp. Ze veroorzaken schimmel, en die geur is ook gewoon vreselijk als iemand dan zijn schoenen uit doet. Wat dat betreft zijn werksokken ook echt fijn voor iemand die snel zweetvoeten heeft en de hele dag zijn schoenen aan moet houden.

En als het heel koud is kun je een extra paar werksokken bestellen want ze zijn ook nog eens heerlijk zacht om lekker mee door je atelier te strompelen bijvoorbeeld. 

 

Wat voor werkkleding draag jij, laat een reactie achter in de comments!

Werkkleding