Besparen op je woonlasten met deze tips!

Besparen op je woonlasten staat bij veel gezinnen op 1. Het lijkt soms onmogelijk, maar met deze tips kun je tientallen euro’s per maand besparen. Lees je mee?

Bespaar op je energieverbruik.

Draai de verwarming een tandje terug wanneer het niet nodig is. En kruip eens lekker op de bank met een dekentje en een warme kop thee in plaats van vol op stoken in huis.

Bespaar op je energiekosten door slim in te kopen.

Je energie vergelijken is niet een leuk klusje gezien er heel veel aanbieders op de markt zijn die claimen de goedkoopste tarieven aan te bieden. Toch kun je er flink op besparen als je goed onderzoek doet. Wil je ook nog een steentje bijdragen aan een gezond en groen milieu? Kijk dan ook eens naar groene stroom.

Afval scheiden.

Het klinkt niet als een glamoureuze oplossing, maar in gemeentes waar je betaald per vuilniszak loont het zeker. In bijvoorbeeld gemeente Nijmegen betaal je €11 voor 10 vuilniszakken. Het plastic afval is gratis en daarnaast heb je wel een gft en papier container. Wanneer je dus goed je afval scheid kan je weer besparen op de vuilniszakken.

Isoleer je huis goed.

Het is een flinke investering. Maar het loont zich zeker op den duur. Heb je een huur woning? Sommige verhuur bedrijven staan ook open voor een partnerschap hier in. Informeer dus zeker even! Bij een koopwoning kun je ook eens informeren bij jouw vereniging van eigenaren. Soms hebben ze een groepskorting of iets dergelijks.

Een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat zoals de Nest thermostaat kan ook zorgen voor een flinke besparing. Je kunt deze namelijk inregelen naar jouw routine. Ga je van huis? Dan gaat de thermostaat omlaag. Kom je thuis van werk? Dan springt hij automatisch weer aan. Ook kun je met een slimme thermostaat precies zien wat je verbruik is en wanneer deze piekt. Zo heb je gelijk weer inzicht.

Eén reactie op “Besparen op je woonlasten met deze tips!

  1. Ik ben zo ene fervent sorteerder, maar moest best lachen met 11 euro voro 10 vuilzakken, dat is spotgoedkoop, wij betalen 25 euro voor 10 zakken….
    Ik woon wel in België, wij zijn de kampioen van heel Europa in het sorteren, maar die hoge prijs heeft daar ongetwijfeld me ete maken.

    Verder ook heel goede tips, waar ik enkel kan achterstaan!!!! ze noemen mij een eco-hippie en meestal hebben besparingsmaatregelen ook een ecologisch effect,d at is wel fijn zo… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *