De voordelen van een blokhut in de tuin

Een tuin is heerlijk in de zomer. Lekker tuinieren, zonnen, of ontbijten in het ochtendgloren. Maar in het najaar ligt de tuin er een beetje verlaten bij. Als je een extra dimensie aan de tuin wilt geven, die ook nog eens functioneel is, dan is een blokhut ideaal. Stel je eens voor; een plek waar je je eigen invulling aan kunt geven en dat je ook nog eens het hele jaar door kunt gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waarom is een blokhut in de tuin ideaal? We zetten een paar ideeën op een rijtje.

Een blokhut als werkruimte

Als je te weinig werkruimte in huis hebt dan is een blokhut – voorbeelden genoeg bij Blokhutwereld -ideaal om in te richten als werkruimte. Vooral als je veel thuis werkt dan is dit een prima oplossing. Zo struikel je niet over de ordners in de slaapkamer of liggen de opdrachten niet tussen de folders op de eettafel. Een gescheiden ruimte waarin je rustig en ongestoord kan werken doet de productiviteit goed. Een blokhut doet prima dienst als kantoorruimte.

Een blokhut als relaxruimte

Altijd al een plek willen creëren waarin je volledig tot rust kunt komen na een dag hard werken? Een blokhut kan makkelijk omgetoverd worden tot jouw eigen relaxte paradijsje. Bouw er een sauna in! Of zet er een zonnebank in waarmee je lekker weg kunt dromen. Misschien maak je er wel je eigen mini sportschool van, het kan allemaal. En het leuke is, de kinderen zijn binnen in huis. Plaats een ‘niet storen’ bordje op de deur en je hebt heerlijk wat tijd voor jezelf.

Een blokhut als mancave

Mannen kunnen de oermens in zich loslaten als je een blokhut transformeert in een heuse mancave. Feestverlichting, een televisie met spelcomputer, misschien een eigen kroeg? Zie je jezelf al zitten? Lekker met je vrienden in je eigen café, kijken naar die spannende voetbalwedstrijd? Iedere man kan zijn hart ophalen met de mogelijkheden die een blokhut in de tuin te bieden heeft. Ideaal.

Een blokhut als gastenverblijf

Het is altijd gezellig als er mensen komen logeren. Alleen wordt het vaak schuiven met de slaapplaatsen in huis. Dat probleem is opgelost als je de blokhut gebruikt als gastenverblijf. Je kan het zo comfortabel maken als je wilt. De gasten hebben hun privacy, en jij ook. En als er geen familie of vrienden komen logeren, dan verhuur je de blokhut toch gewoon? Zo verdient het zich vanzelf terug.

Zo zie je maar dat een blokhut voor eindeloos veel doeleinden gebruikt kan worden. Het kan ook simpelweg gebruikt worden als extra bergruimte of als fietsenstalling. Genoeg redenen om er eentje in de tuin te zetten dus!