5 budget tips om je huis in te richten

Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Of ga je misschien wel verhuizen en past jouw oude inrichting niet meer in jouw nieuwe huis?

Dan is het tijd om lekker te gaan shoppen. Bij de gedachte aan een nieuwe inrichting krijgen veel mensen al de kriebels, want het kan een smak met geld kosten. Maar dat hoeft niet! Met deze 5 budget tips richt jij jouw huis helemaal opnieuw in en houd je geld over voor leuke dingen!

1. Hergebruik

Eén van de beste (en misschien ook nog wel de leukste) manieren om nieuwe spullen aan je inrichting toe te voegen is om te hergebruiken. Mocht bijvoorbeeld jouw lekkere loungestoel niet meer passen in jouw nieuwe idee van een inrichting, dan hoeft hij nog niet direct bij het oud vuil. Je kunt hem namelijk makkelijk hergebruiken. Stoffeer hem bijvoorbeeld opnieuw en verf het hout in een kleur die wel past bij jouw nieuwe look. Die oude stoel kan op deze manier opeens helemaal geweldig worden!

2. Familie

Je kent het vast wel; je bent over de vloer bij familie en zij hebben dat ene geweldige tafeltje. Al jaren heb je het in je vizier en bij toeval zou het heel erg goed passen in jouw nieuwe inrichting. Doet jouw familie het weg? Neem het dan over! Deel je liefde voor dit meubelstuk en misschien mag je het wel overnemen!

3. Kringloop

Je moet ervan houden, maar eigen is het heel leuk: de kringloopwinkel! Ze hebben heel veel zooi, maar als je goed zoekt hebben ze ook vaak echte pareltjes. Soms zijn ze aan een opknapbeurt onderhevig, maar hé…dan heb je ook wat! Bezoek regelmatig de kringloop, want er wordt genoeg binnengebracht. Weet dat de echte pareltjes zo weg zijn, dus ga vaak en ga vroeg. En neem een auto met genoeg ruimte mee om jouw spullen in mee te nemen. Op deze manier krijgen items een nieuw leven en jij bent lekker goedkoop uit!

4. Budget winkels

Toch iets nieuws? Er zijn genoeg budgetwinkels waar je leuke spullen voor je inrichting kunt kopen. Zo kun je er leuke decoratie halen, maar ook bijzettafeltjes en zelfs meubels. Denk aan salontafels, dressoirs, tv-meubels etc. Een budget bank koop je bij een budget meubelzaak, want ook die zijn er. Google maar eens en houd de aanbiedingen in de folders goed in de gaten, want zo scoor jij een tof meubelstuk voor een lekker prijsje!

5. Hulp

Mocht je nu toch een wat grotere uitgave hebben voor bijvoorbeeld die ene bank die je hebt gezien en die oh zo gaaf is, maar stiekem wel veel te duur. Dan kun je daar ook een lening voor afsluiten. Doe dat wel alleen als je het goed kan missen en onder goede voorwaarden! Kijk bijvoorbeeld op nibcdirect.nl voor advies. Op die manier heb je toch dat ene mooie pronkstuk in huis!