Budgetproof de woonkamer opknappen

Ben je toe aan wat nieuws in je woonkamer, maar wil je niet te veel besteden? Dan is dit blog perfect voor jou! Vandaag delen wij namelijk met je hoe jij budgetproof je woonkamer kunt aanpassen. Want ja, het is echt mogelijk om op een goedkope manier je woonkamer te veranderen! Lees je mee?

Marktplaats en de kringloopwinkel worden je beste vriend

Waar kun je nu beter koopjes scoren dan op Marktplaats of in de kringloopwinkel? Soms kom je hier echte schatten tegen voor kleine prijsjes. En de belangrijkste tip is: blijf consistent. Grote kans dat jij tijdens je eerste bezoek niet meteen met iets geweldigs thuiskomt. Blijf daarom regelmatig kringloopwinkels bezoeken en Marktplaats afstruinen! Iedere dag komen hier natuurlijk nieuwe items, dus grote kans dat jij met consistent zoeken wel die eyecatcher vindt. Tip: vraag aan de kringloopwinkel wanneer ze nieuwe items in de winkel plaatsen. Misschien hebben ze wel een vast moment en dan ben jij er als eerste bij!

Koopjesjacht in woonwinkels

Ben je geen fan van tweedehands? Ga dan op koopjesjacht in woonwinkels! Iedere winkel heeft regelmatig uitverkoop, sla op dit soort momenten je slag. Houdt goed in de gaten wanneer de uitverkoop begint en check elke week de folders. Meestal staan op zaterdag of zondag al de nieuwe folders online. Zie jij een koopje? Ga dan maandag gelijk op pad! Zo weet je zeker dat je niet misgrijpt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de budgettoppers zoals Action, Casa, Kwantum, Jysk en Blokker waar je voor weinig geld de leukste woonaccessoires kunt vinden. Ook hier wordt het assortiment vaak wekelijks gewisseld, dus met regelmatige bezoekjes vind jij de mooiste items. En daarnaast is shoppen natuurlijk helemaal geen straf.

Ga zelf aan de slag!

Internet staat vol met leuke DIY-projecten. Ga lekker zelf aan de slag met je interieur! Wil je graag een nieuw kastje? Scoor dan een oud model bij de kringloop en ga hem zelf opknappen. Hoe trots ben je, als je straks een pronkstuk in je woonkamer hebt staan die je zelf hebt opgeknapt? Of maak zelf een schilderij of een mooie foto die je als wanddecoratie kunt gebruiken. Ideeën genoeg! Wie weet ontdek je nog een nieuwe hobby.

Tip! Misschien kun je wel wat pakdekens kopen om je andere spullen te beschermen en even op te slaan. 

Geef een muur een andere kleur

Een goedkope manier om je woonkamer een totaal andere look te geven, is om een muur te verven. Of je nu een lange wand, of juist een klein wandje schildert, dit is aan jou. Ga bijvoorbeeld voor een totaal andere kleur als wat je nu hebt, zoals (oker)geel of groen. Zo heeft je woonkamer meteen een andere uitstraling. Ben je de kleur beu of is het toch niet naar wens? Dan kun je hem altijd weer overschilderen.

Wat is jouw budgettip voor je woonkamer?