Creatief met kunstgras : kunstgrasmozaïek

Met kunstgras kun je super creatief zijn. Wist je wel dat er zoiets als gekleurd kunstgras bestaat? Het aanleggen van kunstgrasmozaïek is één van de vele creatieve ideeën. In dit blog leg ik graag uit Hoe je een mooi kunstgrasmozaïek kunt maken zonder dat het meteen over the top en druk lijkt.  

Stap 1: De basis van je mozaïek

Om de basis van je kunstgrasmozaïek goed te krijgen beginnen we met het uitzoeken van de tegels. Wil je houten (vlonder) tegels of ga je liever voor steen? Kies jij voor meerdere soorten of maar één soort? Wanneer je de juiste opties hebt gevonden voor jouw tuin, kun je door naar de volgende stap. Het uitzoeken van kunstgras.

Stap 2: Welk kunstgras kies je?

Bij het kiezen van tegels heb je misschien al enorm veel keuze, maar vergis je niet. Ook kunstgras biedt ontzettend veel variaties. Denk hierbij aan lengte, stevigheid, maar ook de kleur. Mozaïek kun je met elk soort kunstgras maken waardoor de keuze eigen voor afhankelijk is van jouw smaak. Voor een moderne uitstraling zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor zwart of zilver kunstgras.

Stap 3: Kies voor de juiste afmetingen

Heb je tegels en het kunstgras in huis? Dan is het tijd om het kunstgras op maat te snijden. Meestal wordt kunstgras in een stuk (tenzij je voor een breedte van meer dan 4 meter kiest) op een rol geleverd. Daarna moet je het kunstgras zelf in het gewenste formaat snijden. Gelukkig is het snijden van kunstgras heel erg eenvoudig te doen met een stanleymes. Hoewel er vaak wordt gekozen om de kunstgrastegels in dezelfde maat als de tegels te snijden, is dit niet nodig. Het is jouw project dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Stap 4: kunstgrasmozaïek leggen

Het kunstgras en de tegels zijn nu in het juiste formaat aanwezig, dus we kunnen beginnen met het leggen van het mozaïek. Ze kunnen beide op een vlak zandbed gelegd worden. Bevestig kunstgras tegels met kunstgras haken aan de rand van de tegel voor extra versteviging. Vervolgens hoef je alleen nog de kunstgrasvezels overeind te borstelen en je kunstgrasmozaïek is klaar.

Geniet van je kunstwerk!

Creatief met kunstgras : kunstgrasmozaïek