Creatief met kunstgras : kunstgrasmozaïek

Creatief met kunstgras : kunstgrasmozaïek

Wist je dat je heel erg creatief kunt zijn met kunstgras? En wist je wel dat er gekleurd kunstgras bestaat? Eén van deze creatieve ideeën is het aanleggen van kunstgrasmozaïek. Maar hoe maak je een mooi kunstgrasmozaïek zonder dat het meteen heel druk en overweldigend lijkt? In deze blog leg ik het je uit. 

Stap 1: De basis van je mozaïek

De basis van je kunstgrasmozaïek ligt bij het uitzoeken van de tegels. Wil je houten (vlonder) tegels of ga je liever voor steen? En kies je dan voor één soort of meerdere soorten? Wanneer je de juiste opties hebt gevonden voor jouw tuin, kun je door naar de volgende stap. Het uitzoeken van kunstgras.

Stap 2: Welk kunstgras kies je?

Bij het kiezen van tegels heb je enorm veel keuze, maar vergis je niet. Ook bij het uitzoeken van kunstgras heb je ontzettend veel variatie. Denk hierbij aan lengte, stevigheid, maar ook de kleur. Mozaïek kun je met elk soort kunstgras maken waardoor de keuze eigen voor afhankelijk is van jouw smaak. Voor een moderne uitstraling zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor zwart of zilver kunstgras.

Stap 3: Kies voor de juiste afmetingen

Zodra je zowel de tegels als het kunstgras in huis hebt, is het tijd om het kunstgras op maat te snijden. Meestal wordt kunstgras in een stuk (tenzij je voor een breedte van meer dan 4 meter kiest) op een rol geleverd. Daarna moet je het kunstgras zelf in het gewenste formaat snijden. Gelukkig is het snijden van kunstgras heel erg eenvoudig te doen met een stanleymes. Hoewel er vaak wordt gekozen om de kunstgrastegels in dezelfde maat als de tegels te snijden, is dit niet nodig. Het is je eigen project dus je kunt het naar eigen wens maken.

Stap 4: kunstgrasmozaïek leggen

Het kunstgras en de tegels zijn nu in het juiste formaat aanwezig, dus we kunnen beginnen met het leggen van het mozaïek. Beide kunnen op een vlak zandbed worden gelegd. Bevestig kunstgras tegels met kunstgras haken aan de rand van de tegel voor extra versteviging. Vervolgens hoef je alleen nog de kunstgrasvezels overeind te borstelen en je kunstgrasmozaïek is klaar.

Geniet van je kunstwerk!

Creatief met kunstgras : kunstgrasmozaïek

%d bloggers liken dit: