De buitenkant van je bedrijf: het visitekaartje!

Wanneer je een eigen bedrijf hebt met zakelijk pand, is een representatieve buitenkant enorm belangrijk. Dit is hetgeen wat (potentiële) klanten als eerste zien, het visitekaartje van jouw bedrijf. Wij delen een aantal tips met je om een goede eerste indruk achter te laten, lees je mee?

Goede parkeermogelijkheid

Parkeermogelijkheid is misschien wel het belangrijkste. Niets zo vervelend als wanneer je bij een bedrijf aankomt en het onduidelijk is waar je kunt parkeren. Zorg voor privé parkeerplekken voor personeel en klanten en geef dit duidelijk aan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het aanleggen van parkeerbeugels. Zo is het duidelijk dat deze plek gereserveerd is en heb je geen last van mensen die hem ongewenst op jouw plek parkeren. Parkeerbeugels kopen doe je gemakkelijk online!

Onderhoud van het pand

Een pand moet er netjes en goed onderhouden uitzien. Het is dan ook erg belangrijk om het onderhoud goed bij te houden, denk bijvoorbeeld aan schilderwerk van kozijnen en deuren. Laat dit regelmatig doen zodat het netjes blijft. Bekijk ook regelmatig of alle verlichting rondom het pand nog goed werkt en vervang ook deze waar nodig.

Zorg voor een mooi logo

Wanneer klanten aankomen bij jouw bedrijf, wil je natuurlijk dat ze direct zien dat ze bij het juiste bedrijf zijn. Zorg daarom voor een mooi en groot logo, welke je vestigt op je bedrijfspand. Ook kun je vlaggen laten maken met jouw logo bij de entree. Het is verstandig om te investeren in een goed logo ontwerp, zeker wanneer je een eigen pand hebt.

Planten en groen

Een groene omgeving spreekt aan! Wanneer je alleen een bedrijfspand hebt met een parkeerplaats, geeft dit weinig sfeer. Zorg altijd voor planten en groen. Denk bijvoorbeeld aan grote planten in een mooie pot bij de ingang, een grasstrook bij de parkeerplaatsen, kleine boompjes of juist grotere bloemenstruiken zoals een hortensia. Zorg er ook voor dat je het netjes bijhoudt, huur wellicht een hovenier in om dit voor je te doen.

Wat vind jij belangrijk aan de uitstraling van een bedrijfspand?