De tuintrends van dit jaar!

Ben je van plan om je tuin een upgrade te geven dit jaar? Is je tuin wel aan wat nieuws toe, of misschien heb je wel net een nieuw huis? Wij delen graag de tuintrends van dit jaar met je, zodat jij goed voorbereidt aan de gang gaat! Want ja, ook jouw tuin kan met de trends meegaan! Lees je mee?

Moestuin, biologisch en milieuvriendelijk

Deze drie kernwoorden passen goed bij de tuintrends. Sowieso is het biologische en milieuvriendelijke aspect steeds meer op de voorgrond. Denk aan vegetarisch of veganistisch eten, vaker met de fiets in plaats van met de auto en het gebruik van milieuvriendelijke producten. Dit kun je natuurlijk goed doorvoeren in je tuin! Begin met het verbouwen van je eigen groenten, fruit en kruiden in een moestuin. Hiervoor hoef je niet groot te wonen, ook op je balkon kun je een klein kasje plaatsen. Grote kans ook dat je er direct een leuke hobby bij hebt! En hoe trots kun je zijn op je eigen verbouwde groenten, fruit en kruiden?

Om je tuin nog milieuvriendelijker te krijgen, kun je ervoor kiezen om meer groen te verwerken in je tuin. Vervang tegels voor gras, plant vogel- en insectvriendelijke bloemen en planten of plaats leuke potten met planten of bloemen. Vergeet je daarnaast ook de accessoires niet? Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van vogelhuisjes en insectenhotels om jong leven te stimuleren. Het is zo gezellig om ’s ochtends wakker te worden met het geluid van vogeltjes! Mijn favoriete voordeel van een tuin. Of plaats leuke plantenbakken met een kleurrijke plant erin. Dit is ook leuk om bij de voor- of achterdeur te plaatsen voor een gezellig welkom!

Tip! Plaats een hordeur op maat zodat alle beestjes wel buiten blijven en niet binnen komen. 

Ontspannen en genieten

Naast tuinieren en genieten van vogels, moet je natuurlijk ook kunnen ontspannen in je tuin. En ook dat zien we terug in de tuintrends van dit jaar! Hierbij moet je denken aan loungesets waar je heerlijk kunt borrelen of lezen na een drukke dag. Of bijvoorbeeld een lig- of hangstoel of schommelbankje. Dit zien we veel voorbij komen bij de bekendere (buiten)winkels. Want niets is lekkerder dan na een drukke werkdag, neerploffen in de tuin met een goed glas wijn (of wat anders natuurlijk). Om nog meer rust te creëren, kun je kiezen voor natuurlijke kleuren zoals wit, zand of beige. Denk daarbij aan de stijl van een strandtent. Dit kun je ook terug laten komen in de tuinaccessoires. Gebruik bijvoorbeeld blauwe kussens om het strandgevoel vast te houden. Of hang een leuke wandposter aan de muur met een zomerse quote. Wanneer je dit doorvoert in je tuin, krijg je een heerlijk plekje wat ook nog eens erg leuk is om te zien. Hier kun je met een gerust hart je gasten ontvangen!

Hoe ziet jouw tuin eruit?