De vele voordelen van inbetween gordijnen

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding en overweeg je onder andere inbetween gordijnen te kiezen? Goeie keuze! Dit type heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Twijfel je nog? We zetten ze voor je op een rijtje. 

Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen, of ook wel inbetweens, zijn gordijnen die qua doorzichtigheid tussen overgordijnen en vitrage in zitten. Vandaar ook de naam dus. De gordijnen zorgen ervoor dat je van binnenuit wel naar buiten kunt kijken, van andersom is dit niet het geval. Perfect dus als je veel waarde hecht aan je privacy, maar wél gewoon naar buiten wil kunnen kijken. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat er gewoon nog daglicht naar binnen schijnt. 

Het verschil tussen inbetweens en vitrage

Nu horen we je al denken: maar dat is toch eigenlijk gewoon hetzelfde als vitrages? Qua eigenschappen misschien wel, ze laten immers allebei licht door en bieden je de nodige privacy. Maar qua looks verschillen ze wel degelijk. Een vitrage is veel dunner dan een inbetween gordijn en zijn over het algemeen wit. Inbetween gordijnen zijn daarentegen gemaakt van semi-transparante stof en zijn dus ook iets dikker dan vitrages – maar wel veel dunner dan gewone gordijnen – en hoeft niet per se wit te zijn, maar kan ook warme aardse tinten hebben of zelfs motiefjes en texturen. 

Voordelen van inbetween gordijnen

1. Privacy
We noemden het net al even, maar door de semi-transparante stof zijn inbetween gordijnen perfect om privacy te creëren, maar tegelijkertijd ook je uitzicht te behouden. Oftewel: je kunt heerlijk naar buiten blijven kijken, maar mensen van buitenaf kunnen niet naar binnen kijken. Is het buiten donker en heb je binnen de lichten aan, dan kunnen mensen wel enigszins naar binnen kijken. Niet haarscherp, maar er is evengoed wel wat inkijk. In dat geval kun je inbetween gordijnen heel goed combineren met overgordijnen. 

2. Gefilterd lichtinval

De semi-transparante stof zorgt er ook voor dat je woonkamer gewoon ‘gevuld’ wordt met daglicht/zonlicht, maar dit wordt wel enigszins gefilterd. Wel zo prettig! Ook in dit geval is het fijn om de inbetweens te combineren met overgordijnen zodat je wat meer kunt spelen met die hoeveelheid lichtinval.

 3. Luxe uitstraling

Uiteraard kies je gordijnen niet alleen voor de functionaliteiten, want het oog wil natuurlijk ook wat. Met inbetween gordijnen zit je in ieder geval wel goed wat betreft de uitstraling. Zeker wanneer je voor kwalitatieve inbetweens kiest kun je een prachtige, luxe sfeer neerzetten! En met kwalitatief bedoelen we echt niet per se duur, want je kunt ook gewoon goedkope gordijnen op maat laten maken en evengoed een heerlijke chique hotelsfeer neerzetten.

 4. Perfect te combineren 

Tot slot is het ook heel fijn dat je inbetween gordijnen heel goed kunt combineren met andere type raambekleding. We benoemden eerder al de overgordijnen, maar ook in combinatie met jaloezieën werkt dit goed! 

Kortom, inbetween gordijnen zijn perfect wanneer je veel waarde hecht aan privacy, daglicht én een luxe uitstraling.