De voordelen van buitenverlichting

Met de donkere dagen is een beetje licht altijd welkom. Je wilt je toch veilig voelen en licht in de duisternis geeft je dat veilige gevoel. Buitenverlichting is dus belangrijk, maar het hoeft niet alleen toegepast te worden met het oog op veiligheid, het kan ook een hele gezellige sfeer geven aan de tuin of om het huis. Buitenverlichting kan prima gebruikt worden als sfeerverlichting, én het geeft een veilig gevoel.
Twee vliegen in één klap dus, maar hoe dan?

Veiligheid met buiten verlichting

Inbrekers zullen sneller toeslaan bij een huis dat niet of weinig verlicht is. Een primair doel van buitenverlichting is veiligheid. Het is dus belangrijk dat je de voor en achterdeur goed verlicht. Je wilt inbrekers natuurlijk niet de kans geven om ongezien aan je deur te kunnen rommelen. Er bestaan talloze varianten aan deurverlichting, neem rustig de tijd om te oriënteren. Verlichting met bewegingssensoren zijn ook vaak prima manieren om inbrekers af te schrikken. buitenverlichting en veiligheid gaan dus hand in hand.

Mooie verlichting in de tuin

Als je hebt gezwoegd om een prachtige tuin te creëren dan moet dat natuurlijk gezien worden. Op zwoele zomerdagen leven de meeste mensen buiten met een hapje en een drankje, dan wil je natuurlijk wel dat je tuin, en de planten erin, mooi zijn verlicht.

Een mooi verlichte tuin is een verlengstuk van de woonkamer. Als je naar buiten kijkt dan moet het letterlijk een plaatje zijn. Maar het tactisch verlichten van je tuin kan best een klusje zijn, denk dus goed na over waar je de buitenlamp wilt plaatsen, welke mooie boom of struik je uitverlicht wilt hebben en of de verlichting mooi gelijkmatig over de tuin is verdeeld. Als je dat goed doet dan heb je een levend schilderij.

Sfeerverlichting

Net zoals in de woonkamer is sfeerverlichting in de tuin niet onbelangrijk. Als je op een mooie avond op je veranda zit te genieten van een goed boek en een glas wijn dan is het toch heerlijk als je de juiste verlichting hebt hangen? Buitenverlichting is sfeerbepalend. Het nodigt je uit om buiten te zitten en te genieten van de geur, de geluiden en de rust dat het buitenleven met zich meebrengt. Goede sfeerverlichting leidt tot goede gesprekken, en waar kan je nou het beste filosoferen over het leven dan in de tuin? Kortom, buitenverlichting is meer dan alleen het verlichten van de tuin en het huis. Het brengt je veiligheid, sfeer en rust.