De voordelen van combigereedschap

Klussen in huis, op het werk, of in de tuin. Iedereen doet het wel een keer. Sommige mensen hebben de schuur mooi geordend, elk gereedschap heeft zijn eigen plekje. Anderen hebben gereedschapskoffers vol met handgereedschap of powertools. Het is een feit dat al dat gereedschap opgeborgen moet worden, of moet worden meegezeuld naar locatie. Voor deze problemen zijn tegenwoordig handige oplossingen gevonden.

Universeel klussen

 

 

Als je een flinke klus te klaren hebt, of dat nu in het huis of de tuin is, dan komt daar veel gereedschap bij kijken, altijd meer dan je denkt. Het is irritant om telkens naar je bus of de schuur te moeten lopen om een andere powertool te pakken, soms ben je vergeten om de accu’s op te laden of kan je geen stekkerdoos vinden voor de zoveelste zaag of boor actie. Dit alles kan meer universeel, veel handiger, iets waar je naar op zoek bent in de hectiek van een verbouwing. Als het gereedschap compacter is dan werk je veel efficiënter en dat scheelt weer een hoop werkstress.

Combigereedschap als werkmaatje

 

Tegenwoordig zijn er verschillende combi-gereedschapssets te verkrijgen die het werk in huis of tuin een stuk makkelijker maken. Elk afzonderlijk stuk gereedschap heeft bijvoorbeeld dezelfde accu, dus het zoeken naar stekkerdozen, verschillende accu’s en andere irritante problemen met betrekking tot stroomtoevoer is verleden tijd. Veel sets hebben opzetstukken die te gebruiken zijn bij verschillende soorten gereedschappen uit de set, universeel dus. Op deze manier kan je snel doorwerken zonder je tijd te verdoen met het zoeken naar ander gereedschap. De sets worden over het algemeen geleverd in handige (rol)koffers, zo heb je alles bij de hand.

 

 

Veel compacter, dus minder gewichtDe klus is al zwaar genoeg, dus je zit er niet op te wachten om eerst al die zware koffers en gereedschapskisten te sjouwen. Het voordeel van combigereedschap is dat het lichter in gewicht is. Je hoeft immers geen meerdere accu’s te gebruiken. De opzetstukken, die ook voor meerdere gereedschappen te gebruiken zijn, zorgen ervoor dat het geheel compacter in gebruik is. Je kunt dan de accu combihamer ook op een andere tool gebruiken. Op deze manier sleep je aanzienlijk minder gewicht aan gereedschappen mee en hou je belangrijke energie over voor de daadwerkelijke klus. Kortom, het aanschaffen van een combi-gereedschapsset is een goede investering. Voor zowel de portemonnee als voor je rug. Het werken gaat op deze manier een stuk efficiënter, wordt het een stuk minder zwaar en is de klus sneller klaar.