Designing the ‘Man Cave’

Gamen, tv kijken of een biertje drinken: de Man Cave is dé plek in huis waar de man zich even kan terugtrekken. Veel mannen gebruiken de ruimte om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, of voor een gezellige middag met vrienden. Het inrichten van een ‘Man Cave’ is een hele klus. Je hebt alle vrijheid, maar een aantal zaken mogen natuurlijk niet ontbreken!

Een indrukwekkende bar

Geen Man Cave is compleet zonder een respectabele bar. Het is leuk wanneer je tapkast een prominente plaats inneemt. Zorg dat je voldoende ruimte hebt voor een verzameling flessen, een aantal glazen en een reeks zitplaatsen. Je kunt de toog zelf maken, bijvoorbeeld van houtpaletten, maar je kunt ook een meubel inkopen. Wees creatief met de barkrukken. De goedkope oplossing? Een stapel bierkratjes! Je kunt ook wat meer werk verzetten, bijvoorbeeld door de aanschaf van een paar oude whiskyvaten. Prima zitplaatsen voor de wat verfijnde drinkers.

Vermaak en spel

Wat betreft vermaak doet een oude tv wonderen. Deze mag een centrale plaats in de kamer innemen, maar kan ook in de hoek worden weggestopt. Houd je van een spelletje? Zorg dan dat je beschikt over de nieuwste generatie gameconsoles. Voor gaming geldt: hoe groter het scherm, hoe beter! Andere vormen van vermaak zijn een dartbord, een pouletafel of een tafelvoetbalspel. Vroeger was ook de flipperkast erg populair. Tot slot kan een Man Cave ook prima dienst doen als setting voor een leuk kaartspel. Het wordt dan een spellenkamer, met een pokertafel voor een avond lang pokeren met vrienden!

Het totale plaatje

Welke mogelijkheden heb je verder met betrekking tot de inrichting? Veel mannen kiezen voor een warme kleur hout, gecombineerd met een paar luxe lederen stoelen. Houd rekening met het aantal zitplaatsen ; niemand wil een avond lang staan. Voor de muren kun je kiezen voor een schilderij, bijvoorbeeld een landschap, maar ook voor een poster, of zelfs een opgezette dierenkop. Een houten vloer is eenvoudig schoon te maken en kun je verder verfraaien met een vloerkleed. Houd de verlichting gedempt en maak de kamer vooral niet te fel. Je bent op zoek naar het gevoel van een gezellige avond, daar hoort geen TL verlichting bij. Dit alles zorgt voor een ontspannen omgeving, waar de man helemaal tot rust komt. Nog één laatste opmerking: gezelligheid kent geen tijd. Hang dus geen klok in de ruimte.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *