Dit is waarom ik gek ben op Gubi in het interieur

Gubi is een Deens merk dat in de jaren ’60 is opgericht door Liesbeth en Gubi Olsen. Ze maken de mooiste design meubels zoals stoelen, tafels, spiegels, lampen en barkrukken. Het bijzondere aan deze meubels is dat ze al eens ontworpen zijn. De dames blazen nieuw leven in ontwerpen uit het verleden. Hierdoor worden de mooiste pareltjes van de jaren ’30,’40,’50,’60 en ’70 weer opnieuw uitgebracht. Persoonlijk vind ik vooral de combinatie tussen klassiek en modern heel mooi om terug te zien.

Een mix van verschillende stijlen

Doordat de ontwerpen gebaseerd zijn op al gemaakte ontwerpen, is het vaak een combinatie van meerdere stijlen. Zo kun is bijvoorbeeld de Gubi Beetle stoel, een combinatie tussen prachtig Italiaans design en strak Deens design. Deze stoel staat op mijn persoonlijke wishlist, wat een prachtige Design eetkamerstoelen. Bij veel meubels van Gubi kun je kiezen voor meerdere uitvoeringen en combinatie in kleuren en materialen. Een zwart onderstel kun je combineren met groen, blauw or oranje maar je kunt ook een messing onderstel kiezen met daarbij een leren zitgedeelte. Er is zoveel mogelijk dat er voor ieder wat wils is.

De oorspronkelijk designers en onderwerpen

Ik vind het erg bijzonder dat de oorspronkelijk designers en ontwerpen echt worden gebruikt. Bij alle meubels van Gubi kun je meteen zien wie de oorspronkelijk designer is. Eén van de leuke combinatie is de ontwerpen van Mathieu Matégot en Gubi. De ontwerpen van deze Hongaarse designer die zich in Frankijk vestigden, worden tegenwoordig veel gebruikt door Liesbeth en Gubi Olsen. Zijn ontwerpen maakte hij helemaal zelf en de unieke lijnen die hij in zijn werken gebruikten staan centraal in zijn ontwerpen. Matégot begon vanaf de jaren ’40 met het ontwerpen van zijn handgemaakte meubels en de ontwerpen van Matégot komen dus vooral uit de jaren ’40 en ’50.

Wat vind jij van gubi meubels? Welk meubel staat op jouw verlanglijstje?

Eén reactie op “Dit is waarom ik gek ben op Gubi in het interieur

  1. Zoals het er op de foto’s uit ziet is het niet helemaal mijn ding, eerlijk gezegd! Net iets te somber voor mij, maar ik vind het wel mooi dat het zo rustig en clean is. Gubi kende ik nog niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *