DIY : plexiglas kerstbal onderzetters maken

We zien plexiglas overal in het bedrijfsleven. Het is dan ook een relatief goedkoop product wat makkelijk te bewerken is.

Zo wordt het is gebruikt voor het aquarium, tussenwand in kantoren en tegenwoordig als bescherming ook bij de kassa in verband met het corona virus, zelfs in klassen om de tafels.

Het leek ons een leuk idee om je nog een tip te geven als je nog wat plexiglas over hebt, of gewoon voor de leuk:

Kerst ornamenten van plexiglas

Ondanks dat kerst dit jaar een beetje anders wordt gevierd door de corona maatregelen, maken we er wel een feestje van. Geef je feestelijke gedekte tafel net even iets extra’s door zelf onderzetters van plexiglas te maken. Deze leuke kerstbal onderzetters kunnen meerdere doelen hebben zoals bijvoorbeeld een naambordje, een onderzetter tijdens het kerstdiner of ophangen in de boom.

Dit is ook leuk als extra cadeautje voor het personeel dit jaar.

In een paar simpele stappen zelf plexiglas kerstbal onderzetters maken

Benodigdheden: 

  • Plexiglas helder 3 mm
  • Verfstift
  • Cirkelzaag (optioneel)
  • Schilderstape (optioneel)
  • Dremel (optioneel) 

Stap 1 : plexiglas kerstbal onderzetters maken

Het belangrijkste is om het plexiglas in de juiste maat en vorm te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon je plexiglas kerstbal onderzetters kant- en klaar op maat bestellen. Je vraagt dan een offerte aan bij een plexiglas bedrijf en geeft hierbij precies aan welke afmetingen je wenst, zodat de plexiglas onderzetters exact voor jou op maat gemaakt worden.

Wil je ze toch liever zelf in de juiste vorm en maat maken? Dan moet je aan de slag met een zaag. Dit kun je het beste doen met een cirkelzaag. Let hier wel op dat je de beschermfolie niet verwijderd. 

Stap 2 : plexiglas kerstballen decoreren met tekst

Nu is het tijd om namen en teksten op de plexiglas plaatjes te schrijven. Ik ben zelf niet zo’n fan van mijn eigen handschrift dus ik maak vaak in een programma een mooie tekst met mooi lettertype en leg dan het geprinte blad onder de plaatjes.Vervolgens trek ik de letters over en ik heb prachtige plexiglas kerst ornamenten!

Je kunt de tekst eventueel ook graveren. Letters zullen dan niet uitlopen of vervagen. Om teksten in plexiglas te graveren. heb je een dremel nodig. Wil je een stencil gebruiken? Knip dan de letters uit, dan heb je een hulpmiddel op het plexiglas te graveren.

Verzekerd zijn van een mooie gravure? Met een CNC-freesmachine boek je het perfecte resultaat. Ook leuk als cadeautje voor een zakenrelatie!

Namens team decorator wensen wij jou fijne feestdagen en een gezond 2021!

De allerleukste plexiglas DIY