Donald Duck Weekblad lanceert wooncollectie

vt wonen&design beurs krijgt internationale primeur Donald Duck Wonen.

Vanaf morgen is de unieke wooncollectie van Donald Duck Weekblad te bewonderen op de vt wonen&design beurs in de RAI Amsterdam. Het vrolijke weekblad biedt naast een breed print portfolio en digitale producten nu ook vrolijke meubels, behang en textiel… mét een verhaal. De brede wooncollectie van Donald Duck is een internationale primeur.

Donald Duck in huis

De afgelopen 15 jaar heeft Donald Duck Weekblad al een groot aantal Nederlandse slaapkamers vrolijker gemaakt met verschillende Donald Duck dekbedovertrekken. Daarmee zag het vrolijke weekblad steeds meer slaapkamers transformeren tot een beetje Duckstad. Hoofdredacteur Joan Lommen: “We krijgen op de redactie per dag zo’n honderd mails, brieven, tekeningen en foto’s van lezers. Opvallend is dat veel lezers laten zien hoe Donald Duck een rol speelt in hun kamer: stapels tijdschriften, de posters uit Donald Duck aan de muur, een Donald Duck dekbed, een boekenkast vol pockets… Donald Duck prikkelt de fantasie, en dat houdt blijkbaar niet op als het tijdschrift uit is. Daar hebben we op ingespeeld. Lekker wegdromen in de fantasiewereld van Duckstad. Letterlijk.”

donaldduckwooncollectieDe wooncollectie is puur Nederlands: gemaakt door de makers van Donald Duck Weekblad, met het design van de beste Donald Duck striptekenaars. In de collectie zijn verschillende woonproducten opgenomen zoals meubels, behang, muurstickers en textiel, met variaties in dessins en uitvoering. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met een aantal toonaangevende Nederlandse fabrikanten, waaronder Graham & Brown en De Eekhoorn.

Stiekem ook voor volwassenen

Al ruim 64 jaar bereikt Donald Duck Weekblad talloze gezinnen in Nederland, met zowel een jonge als oudere groep lezers. Bij de ontwikkeling van de wooncollectie is dan ook bewust gekeken naar het héle gezin. Suzan Schouten (Domain Director Kids & Teens): “Donald Duck Weekblad speelt een prominente rol binnen het hele gezin. Zo bestaat een groot deel van de Donald Duck lezers uit meelezende ouders. We hebben gekozen voor een breed assortiment woonproducten, waarmee je niet alleen een kinderkamer vrolijker kan maken, maar ook een werkkamer of zelfs het toilet. De wooncollectie is niet alleen leuk voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen.”

Inge Martens (General Manager Disney Consumer Products Benelux): “Van alle Disney characters neemt Donald Duck in Nederland een hele speciale plaats in. Dat komt uiteraard door de populariteit van het vrolijk weekblad Donald Duck, waarmee al generaties Nederlanders zijn opgegroeid. De kernwaarden van het tijdschrift, humor en vrolijkheid, zijn volledig vertaald naar de woonproducten die nu gelanceerd worden. Wij zijn enorm enthousiast over hoe het tijdschrift dit heeft gedaan en hopen dat we deze samenwerking kunnen continueren door deze leuke en vrolijke collectie in de toekomst nog verder uit te breiden.”

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *