Ecologisch en duurzaam in huis

Het is eindelijk zo ver, ecologisch en duurzaam staat niet meer voor suf en veel te duur. Je hoeft ook niet meer zo te zoeken!
Er blijven toch altijd tegenspraken zijn over ecologisch en duurzaam zijn in huis. Het is te duur, het stinkt, het is niet overal verkrijgbaar, een beetje een roestig imago. En dat terwijl het nu juist zo nodig is!

Een ecologisch en duurzaam interieur

Het grappige is dat bij een ecologisch en duurzaam interieur vaak een saai beeld is. Dat terwijl we tegenwoordig alles echt nog in alle kleuren en materialen kunnen verwerken. Interieurwinkel haco utrecht heeft bijvoorbeeld prachtig mooie eco leren stoelen, maar ook micropercal dekbedovertrekken die weer heel duurzaam zijn. En buiten dat ze duurzaam zijn, zijn ze gewoon ook nog erg mooi en ligt het zo mega lekker dat wil je niet weten. Wij hebben daar ook een paar van en eigenlijk ligt al het andere materiaal gewoon minder lekker nu. Misschien dat bamboe er nog het dichtste bij komt?

Bamboe is ook zo een ecologisch en duurzaam product wat je van kleding tot interieur kunt vinden. Joh je hebt er zelfs tandenborstels van. Bamboe is heel erg hygiënisch en anti allergisch, mocht je klachten hebben dan zou ik dat zeker weten aanraden.

Biologisch werkt niet

Ik heb zelf ook regelmatig biologische en groene producten geprobeerd. Er zit vaak geen parfum aan, en zijn vrij van allerlei schadelijke stoffen. Erg fijn natuurlijk, behalve dat ze daardoor vaak ook minder goed schoonmaken. En door het gebrek aan parfum, het huis niet die vers gepoetste geur geven. En als je net gepoetst hebt, dan is dat toch wel heel fijn.

marcel's green soap

Marcel’s Green Soap

Die kregen wij dus opgestuurd. Marcel claimt namelijk dat het niet allemaal zo saai hoeft. En de beste man heeft groot gelijk! Ik had nooit gedacht dat ik ooit een lovend review over schoonmaakmiddel zou schrijven, en ik twijfel om hier de naam van een gastblogger onder te zetten, maar zijn flesjes ruiken echt zo lekker, je wilt er bijna mee onder de douche. Nog een voordeel is dat als je klaar bent, je niet naar wc eend ruikt, maar alsof je net uit een kruidentuintje komt. Een verschil. Uiteraard maakt het goed schoon, waar het natuurlijk om gaat..

Kort over Marcel’s Green Soap – 100% natuurlijke schoonmaakproducten
De wereld wordt niet bepaald schoner van de meeste schoonmaakproducten… dat moet toch anders kunnen, dacht Marcel. Hij startte Marcel’s Green Soap en lanceerde een lijn schoonmaakmiddelen (allesreiniger, afwasmiddel en handzeep) die 100% natuurlijk is, goed schoonmaakt en daarnaast heerlijk ruikt. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal én de inhoud is 100% natuurlijk. Je spoelt dus geen troep door de gootsteen, kunt lekker schoonmaken zonder vervelende chemische dampen.
Ecologisch en duurzaam huis

Tip! Lees ook “Tips voor een opgeruimde keuken