De trend van dit jaar is een ecologische babykamer

Ik volg de babykamer trends op de voet. Daar heb ik alle reden toe, want ik ben in verwachting van mijn tweede kindje. Bij de komst van de eerste heb ik de trends niet echt in de gaten gehouden. Dat is nu wel anders en ook leuk om te ontdekken wat er allemaal in is.

Misschien zie jij de laatste tijd ook overal pluchen dierenhoofden? Die er uitzien om te knuffelen, maar die je aan de muur ophangt. Dat is echt een van de babykamer trends op het gebied van decoratie. De inrichting van de babykamer begint echter eerst bij de basis, zoals het kiezen van  kleuren en materialen.

Pasteltinten zijn weer helemaal in!

Soms zie je dat woontrends op het hele interieur van toepassing zijn. Dat is nu ook het geval met kleuren. Pasteltinten zijn namelijk weer helemaal in. En niet alleen roze en blauw. Maar juist veel geel, groen, paars en lichte kleuren als licht bruin of grijs. Wij hebben ervoor gekozen om niet het geslacht van onze baby vooraf te willen weten. Daarom wordt de babykamer ook niet lichtroze of babyblauw geschilderd, maar voorzien van een heel lief behangetje. Dat past zeker in combinatie met de materialen waar onze voorkeur naar uitgaat zowel in een jongenskamer als in een meisjeskamer. De voorkeur gaat uit naar mintgroen behang of misschien dat we wel een retro behang bestellen. Dat zijn vaak toch wat warmere kleuren en passen helemaal in de eco stijl die ik graag wil voor de babykamer. 

Hout en ecologische materialen als een van de babykamer trends

De kleur is duidelijk. Nu is het nog leuk om op zoek te gaan naar de meubeltjes voor de babykamer. Ook hierin volg ik de babykamer trends van dit moment. Gelukkig sluiten de trends aan bij mijn eigen voorkeur en natuurlijk ook bij die van mijn partner. Onze keuze is gevallen op natuurlijke materialen. Hout in een natuurlijke kleur en dus niet voorzien van een andere kleur krijgt onze voorkeur. Daarbij let ik ook vanwege het milieuvriendelijke aspect op de keuze voor ecologische materialen. Ik zou onze baby graag wat groener opvoeden, en dan is de kamer alvast een mooi begin. Heb ik even geluk dat dit jaar zoveel ecologisch en groen materiaal op de markt is. Al is het maar omdat meer ouders dan ooit de groene kant op gaan.

 

Wat vind jij van de babykamer trends van dit jaar?

babykamer trends ecologisch