Een georganiseerde kast; makkelijker gezegd dan gedaan!

Het georganiseerd opbergen van je kleding is soms pittig. Zeker wanneer je veel kleding hebt of wanneer je de kledingkast deelt met een ander kan er nog wel eens een rommel ontstaan. Zeker met een kleine kledingkast valt vaak lastig te werken, maar zelfs met een grote inloopkast kunnen zich nog problemen voordoen. De sleutel tot een nette kast is de indeling ervan. Er zijn manieren om je kast zodanig in te delen dat organisatie een stuk gemakkelijker wordt.

 Maak goede afspraken

Vaak spreekt de organisatie voor zichzelf wanneer je een kast deelt: je neemt allebei een helft. Vaak werkt dit prima, maar het is niet altijd de meest handige optie. De een heeft vak meer kleding dan de ander, dus diegene heeft waarschijnlijk wat meer ruimte nodig. Bovendien heeft de een andere soorten kleding dan de ander. Heb je veel lange jurken, dan zal je niet veel hebben aan een hele hoop planken. In dat geval heb je het rek nodig. Kijk dus goed naar welk soort kastruimte je nodig hebt voor je kleding. In ons huishouden is het heel simpel. Mijn vriend heeft een eigen kant van de kast waarin hij onder andere zijn merk kleding ophangt van onder andere Only & Sons en Les Deux, en ik heb ook mijn eigen hanggedeelte waar ik mijn meest gebruikte en duurdere merkkleding ophang. 

Gebruik je ruimte efficiënt

Een manier om veel ruimte te besparen is het gebruiken van zo veel mogelijk hangers. Kleding die hangt neemt veel minder ruimte in dan opgevouwen kleding op een plank. Gebruik ook de ruimte in de kast die momenteel leeg is. In veel kasten is er direct onder de planken nog veel ruimte, omdat de stapel kleding niet tot bovenaan reikt.

Dan kan je een hangend mandje aan de plank installeren. Hier kunnen bijvoorbeeld sokken of onderbroeken in. Heb je een ongebruikt stuk muur in je kast? Hieraan kan je beugels bevestigen. Hieraan kan meer kleding aan kledinghangers opgehangen worden. Bovenop een kast is daarnaast vaak nog ruimte voor enkele handige opbergmanden. 

Begin bij de kast zelf

Let ook op de opmaak van de kast zelf. Ziet de kast er op zichzelf al rommelig uit? Dan is de kans klein dat je hier je kleding effectief gaat kunnen organiseren. Let erop dat elke plank nog in goede staat verkeert en dat de kleur van de kast niet storend is. Een goede manier om je kast een oppepper te geven is door de hele binnenkant wit te verven. Dit creëert rust en ziet er stijlvol uit.

nette badkamer

Hoe zit het met de badkamer?

Ook daar kun je de badkamer echt nog door twee organiseren. Vind je het niet fijn als hij jouw speciale mondwater gebruikt (klik hier voor goede tips!) en er weer een zooitje van maakt, zorg dan voor een goede indeling in de badkamer kastjes.

Heb je geen plek voor kastjes, hang dan 1 of 2 planken op waar je mandjes op kunt zetten met ieder zijn eigen spulletjes.

Eén reactie op “Een georganiseerde kast; makkelijker gezegd dan gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *