Een veilig huis voor het hele gezin

Een veilig huis willen we allemaal. En niet alleen in huis, ook om en op het huis kun je maar beter veilig zijn!

10 Tips voor een veilig huis

Natuurlijk weten we allemaal wel wat wel en niet veilig is. Maar aan sommige punten heb je misschien niet gedacht. Je kunt daar maar beter op voorbereid zijn, en geen ervaringsdeskundige worden.

Het dak!

Nou denk je vast wie gaat er nou het dak op, maar sommige huizen hebben zo een leuk klapraampje uit het dak, of een dakterras. Hier gebeuren zoveel ongelukken! Denk dus bijvoorbeeld aan dakrandbeveiliging van euroscaffold. Zo is het dak al een stuk veiliger. Of wat dacht je van een rekje voor het dakraam. Ook een klem zodat het raam niet ver open kan is een goede optie.

De ramen

Wat ik al voorstelde bij het dakraam, een klem zodat de ramen niet helemaal open kunnen. Kinderen vooral kunnen in hun enthousiasme om even goed naar buiten te kijken zo het raam uit kiepelen. Eventueel een haakje zodat het raam niet verder open kan op een hoog deel van het raam is altijd slim.

In de tuin

Let hier op gladde stenen waarop je makkelijk uitglijd. Of bijvoorbeeld giftige planten die zo een kindermondje in gaan. Ook zijn er planten waar je flink aan kunt prikken. Daar kun je beter een hekje om plaatsen of beter helemaal weghalen. In de zomer hebben we allemaal wel een zwembadje, en een kind is daar sneller in dan je denkt. Ook in heel ondiep water kunnen ze verdrinken dus misschien iets er over heen of de tuindeur op een haakje zodat ze er niet zomaar bij kunnen.

Een gladde trap

Zelf vond ik zo een mooie strakke trap echt helemaal geweldig. Tot we alle 4 wel een keer van de trap afgleden. Niet zo slim dus. Beter is een wat grover materiaal of anti slip strips. Ook leuk zijn van die trap tapijten (mits ze goed vastzitten).

Elektriciteit

Hoe makkelijk is het om daar even een vinger in het stopcontact te doen? Het lijkt overbodig maar van die kleine beveiligings plugjes heb je er zo op en kunnen een hele hoop leed voorkomen. Los liggende draden en stekkers kun je wegplakken of met een afgesloten stekkerdoos verwerken.

De radiator

Een vriendin van mij heeft dit helaas moeten ervaren. Haar kindje was vrolijk op het bed aan het springen en viel zo op de rand van de radiator. Je kunt dit maar beter afwerken met radiator bekleding of een ombouw.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips!

een veilig huis voor het hele gezin