Energie besparen, dat doe je zo!

Wist je dat er een hoop dingen zijn die je zelf kunt doen om energie te besparen? Zeker wanneer je graag wat kosten wilt besparen kan het besparen van energie een gemakkelijke oplossing zijn. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, win-win situatie! In dit artikel lees je handige tips die je kunt toepassen in je huishouden om energie te besparen.

 

Goedkope wasjes

De was doen, bij de meesten is het een dagelijks klusje. Grote kans dat jij hier op kunt besparen, door een aantal simpele dingen! Probeer zo veel mogelijk te wassen op 30 graden, dit scheelt energie en de was wordt gewoon schoon en fris. Probeer daarnaast om wat minder vaak de droger te gebruiken, maar hang een wasje lekker buiten op! Dit brengt een frisse geur mee én het is goed voor jouw energie besparing.

 

Huis uit? Lampen en apparaten uit!

Wanneer je het huis verlaat, schakel dan alle lampen en apparaten uit. Zonder dat je het weet verbruiken sommige apparaten veel stroom wanneer deze aan staan. Maak daarom alle lampen uit en schakel de apparaten uit, haal daarnaast ook stekkers uit het stopcontact.

 

Kies de juiste stroomleverancier

Wist je dat stroomleveranciers een verschil kunnen hebben qua kosten? Het is daarom verstandig om je goed te verdiepen in een stroomleverancier die past bij jou en jouw huishouden. Zo weet je zeker dat jij de juiste stroomleverancier kiest die bij jullie past en voorkom je onnodige kosten. Een simpele manier om geld te besparen!

Vergelijk verschillende stroomleveranciers

Wanneer je enkele stroomleveranciers hebt gevonden die bij jouw huishouden passen, kun je ze gaan vergelijken. Een handige website om dit te doen is Easyswitch.nl. Met een handige tabel kun je de benodigde gegevens invullen en zo weet je precies welke stroomleverancier aansluit op jouw wensen. Ideaal!

 

De juiste verlichting

Nog een gemakkelijke tip om stroom te besparen, is door te kiezen voor spaar- of ledlampen in plaats van gloeilampen. Deze zijn een stuk zuiniger dan gloeilampen, wat zorgt voor een kostenbesparing. Daarnaast gaan een led- en spaarlamp ook een stuk langer mee dan een gloeilamp. Onmisbaar in jouw interieur dus!

 

Wat doe jij om energie te besparen?

17 reacties op “Energie besparen, dat doe je zo!

 1. Wij houden thuis altijd het licht uit als we niet thuis zijn. Daarbij hebben we ook de juiste lampen om energie te besparen, gelukkig!

 2. Zeer goede tips, zelf trek ik ook alle stopcontacten uit buiten de diepvries, internet, tv kastje en ingebouwd micro golf en frigo. Maar wel koffiezetapparaat, de wasmachine of andere kleine apparaten. Ja ook de gsm oplader gaat hier uit.

 3. Handige tips! Zelf merk ik dat het inderdaad veel verschil maakt als je de droogkast vaker uit laat staan en je was zo laat drogen. Maakt echt een aanzienlijk verschil!

 4. Wat een mega handige tips allemaal. Wij zijn al vaker overgestapt naar een andere energie leverancier en dat scheelt echt wel…

 5. Handige tips en allemaal in gebruik hier… 😉
  Ik gebruik daarnaast ook nog eens amper mijn verwarming. Ik denk dat ik hem deze winter misschien 1 keertje heb aan gehad. 😉
  De temp staat dan standaard op 18 en als ik het koud krijg, doe ik ee trui aan. 😉

 6. We gaan hier verstandig met energie om. Lampen gaan uit indien we ons verplaatsen naar een andere plek in het huis, Douchen doen we kort en ook was sparen we op. De aarde hebben we lief en dat leren we onze kinderen ook!

 7. Goeie tips, ik pas de meeste eigenlijk al toe. Ik moet alleen mijn leverancier eens herzien (dit kan pas na een jaar en daar zit ik nog niet aan ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *