Energie besparen, dat doe je zo!

Energie besparen, dat doe je zo!

Wist je dat er een hoop dingen zijn die je zelf kunt doen om energie te besparen? Zeker wanneer je graag wat kosten wilt besparen kan het besparen van energie een gemakkelijke oplossing zijn. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, win-win situatie! In dit artikel lees je handige tips die je kunt toepassen in je huishouden om energie te besparen.

 

Goedkope wasjes

De was doen, bij de meesten is het een dagelijks klusje. Grote kans dat jij hier op kunt besparen, door een aantal simpele dingen! Probeer zo veel mogelijk te wassen op 30 graden, dit scheelt energie en de was wordt gewoon schoon en fris. Probeer daarnaast om wat minder vaak de droger te gebruiken, maar hang een wasje lekker buiten op! Dit brengt een frisse geur mee én het is goed voor jouw energie besparing.

 

Huis uit? Lampen en apparaten uit!

Wanneer je het huis verlaat, schakel dan alle lampen en apparaten uit. Zonder dat je het weet verbruiken sommige apparaten veel stroom wanneer deze aan staan. Maak daarom alle lampen uit en schakel de apparaten uit, haal daarnaast ook stekkers uit het stopcontact.

 

Kies de juiste stroomleverancier

Wist je dat stroomleveranciers een verschil kunnen hebben qua kosten? Het is daarom verstandig om je goed te verdiepen in een stroomleverancier die past bij jou en jouw huishouden. Zo weet je zeker dat jij de juiste stroomleverancier kiest die bij jullie past en voorkom je onnodige kosten. Een simpele manier om geld te besparen!

Vergelijk verschillende stroomleveranciers

Wanneer je enkele stroomleveranciers hebt gevonden die bij jouw huishouden passen, kun je ze gaan vergelijken. Een handige website om dit te doen is Easyswitch.nl. Met een handige tabel kun je de benodigde gegevens invullen en zo weet je precies welke stroomleverancier aansluit op jouw wensen. Ideaal!

 

De juiste verlichting

Nog een gemakkelijke tip om stroom te besparen, is door te kiezen voor spaar- of ledlampen in plaats van gloeilampen. Deze zijn een stuk zuiniger dan gloeilampen, wat zorgt voor een kostenbesparing. Daarnaast gaan een led- en spaarlamp ook een stuk langer mee dan een gloeilamp. Onmisbaar in jouw interieur dus!

 

Wat doe jij om energie te besparen?

Back to Top
%d bloggers liken dit: