Interior - Design - Lifestyle

Het huis is best wel leeg zonder al die feestdecoratie, zo maak je het toch gezellig!

De feestdagen zijn voorbij, wat doe je nu aan decoratie?

De meest donkere dagen liggen achter ons. De kerstspullen zijn weer opgeborgen. Een lege plek is achtergebleven op de plaats waar de kerstboom stond en ’s avonds is het bij lange na niet meer zo gezellig zonder al die lampjes. Wat doe je na de feestdagen met decoratie in je woonkamer? Er zijn meerdere manieren om je woonkamer ook na de feestdagen gezelligheid te laten uitstralen.

1. Koop een mooie kamerplant

Op de plek waar de kerstboom stond kan je waarschijnlijk wel een mooie kamerplant kwijt. Heb je toch nog wat extra groen in huis en het voordeel van een kamerplant is dat deze vaak weinig onderhoud vergt. Kerstboom, maak plaats voor de kamerplant!

2. Sfeerverlichting na de feestdagen

Zonder alle kerstverlichting kan het toch wat donker en ongezellig voelen in de woonkamer en keuken. Gelukkig kan je kaarsjes het hele jaar door gebruiken. Zet een paar mooie lantaarns neer met daarin rustieke kaarsen voor een warm, gezellig effect. Of pak een paar gekleurde glaasjes, plaats hier waxinelichtjes in en je hebt je gezellige verlichting weer terug. Ben je creatief? Dan kan je ook zelf mooie kaarshouders maken van gebruikte wijnflessen die je beschildert met speciale glasverf, hartstikke leuk en 100% uniek.

3. Hippe woonaccessoires

Maak er een feestje van voor jezelf. Zijn de feestdagen voorbij? Ga dan shoppen voor (goedkope) decoratie om je interieur een upgrade te geven. Met een paar nieuwe kussenhoezen creëer je zo een hele andere look. Een leuke draadmand met dekens erin of origineel koffietafeltje maken het helemaal af.

4. Een nieuw tapijt

Misschien wel een van de makkelijkste manieren om snel een sfeervolle woonkamer te maken: een nieuw tapijt. Het is niet de goedkoopste optie, maar zeker de investering waard. Door een mooi, groot tapijt in je woonkamer te leggen ziet het er meteen heel anders uit en gegarandeerd minder kaal en meer sfeervol.

Genoeg te doen dus! Ook na het opbergen van je feestdecoratie heb je genoeg mogelijkheden om je interieur een boost te geven. Je kunt het zo gek en duur maken als je zelf wilt.1 thought on “Het huis is best wel leeg zonder al die feestdecoratie, zo maak je het toch gezellig!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge


%d bloggers liken dit: