Richt het huis opnieuw in met fruitkisten

Fruitkisten, steigerhout, trends van dit moment. Vandaag laat ik jullie graag wat ideeën zien hoe je je huis in kan richten met mooie fruitkisten. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Zoals sommigen weten zijn wij eind vorig jaar verhuist naar een echt huis in het groene Groesbeek. Daar kwam behoorlijk veel bij kijken. Zeker gezien ik en mijn vriend twee totaal verschillende stijlen hebben. Bram houd enorm van een donker en robuust interieur. En ik juist van een romantische Scandinavische sfeer. Tijd om dus iets te vinden wat bij ons beide past.

Zo gezegd zo gedaan, ik ging op zoek naar wat leuke interieur foto’s op Pinterest en kwam daar al snel het fenomeen fruitkisten tegen! Dit zijn kistjes gemaakt van hout die je op verschillende manieren in je interieur kan verwerken. Zo kan je met fruitkisten verschillend leuke meubels maken. Denk maar eens aan een leuke kast of salon tafel. Of misschien heb je liever een wijnrek? Alles is mogelijk!

fruitkisten 2_425538757

Opbergen

Opbergruimte komen wij altijd te kort. Een mooie fruitkisten kast is dus zeker welkom. Je kunt zo mooi al je DVD’s kwijt, boeken en misschien ook wel alle andere los liggende prulletjes ;. De kistjes kun je ook nog eens handig op elkaar stapelen, naast elkaar neerzetten en passen prima in een hoekje. Zo ruim je dan leuk en toch netjes een hele hoop dingen weg die je liever niet in het zicht wilt hebben.

Wat ik laatst zag ergens was zo een kistje met de open kant tegen de muur aan en daar een stekkerdoos in met de draden er uit. De telefoon lagen er boven op netjes op te laden. Met kindervingertjes die overal komen is dat best een handig idee!

Verven van de fruitkistjes

Omdat ik snel bang ben dat een woning donker oogt met hout kun je er voor kiezen de kistjes een white wash, grey wash of hoogglans wit te verven. Sowieso kan een likje sikkens verf geen kwaad om de kistjes echt mooi te houden of voor een wat egaler resultaat. Mocht je een snel rommelig ogend huis hebben, dan geeft 1 kleur van de fruitkistjes net even wat meer eenheid in de kamer.

Met fruitkistjes kun je dus alle kanten op. Ben je zelf een beetje handig? Ga dan zeker even rond zoeken naar oude fruitkisten en knap ze mooi op voor in je huis. Ben je niet zo handig? Kijk dan eens op het internet. Er zijn namelijk zat bedrijven die kant en klare fruitkist meubels af kunnen leveren voor een mooie prijs.

Wat vind jij van fruitkistjes in je interieur? Is dit iets wat ook bij jou zou passen?

Fruitkisten in huis

 

Tip! Lees hier om Ikea meubels te pimpen