Geef je slaapkamer de luxe uitstraling van een hotelkamer

Een fijn bed en een mooi ingerichte slaapkamer dragen bij aan een betere nachtrust. Misschien nog niet wetenschappelijk bewezen, maar wel algemeen bekend. Wil jij ook jouw eigen vijfsterren kamer? Check dan snel de onderstaande tips.

Investeer in beddengoed

Een goed opgemaakt bed oogt mooi en nodigt je uit om erin te gaan liggen (en uitzonderlijk goed te slapen). Check even welke kleuren bij jouw ‘slaapkamerpalet’ passen en investeer dan in beddengoed gemaakt van materialen met een luxe en chique uitstraling. Prints voegen een speels element toe en als je het goed wilt afmaken (en graag tijd besteedt aan het opmaken van je bed), leg je er een elegante sprei overheen.

Kussens

Vaak vind je op vakantie leuke kussens op je bed in allerlei soorten en maten. Hier zak je lekker in weg om een spannend boek of dikke portie tijdschriften weg te werken. Wil je dit bij jou thuis recreëren? Ga op kussenjacht, kies een paar exemplaren die mooi bij elkaar passen en maak er een creatieve compositie van op je bed. Voilà.

Een rustige muur

In een hotel word je vaak rustig zodra je de slaapkamer binnentreedt. Dit effect boots je na door in je eigen slaapkamer muren in een rustige kleur te verven als lichtblauw, mintgroen, ‘dirty pastel’ roze of crème-wit. Zelfs lichtgrijs kan je helemaal zen maken.

Mooie accessoires

Geen luxe slaapkamer zonder bijpassende accessoires. Denk hierbij aan mooie prints, geurkaarsen, een bijzondere vaas of parfumflesjes. Je kunt ook voor iets persoonlijkere items gaan die luxe uitstralen, maar ook een mooie betekenis voor je hebben. Voorbeelden zijn sieraden die je van je oma hebt geërfd, mooie boeken of een beeldje dat je op vakantie hebt gekocht.

De juiste verlichting

In de meeste luxe hotelkamers zal je in de slaapkamer niet zo snel te maken krijgen met het felle licht dat meer bij studeerkamers past. Vaak hangt er juist een ontspannen en uitnodigende warme gloed. Kijk voor zacht licht naar dimlampen of naar licht met een warme kleurtemperatuur.

De mooie vloeren

Bij een hotel denk je vaak aan mooi hoogpolig tapijt. Of juist aan de strakke laminaat vloeren. Overigens zou ik zelf voor een laminaat vloer gaan. Laminaat is een stuk makkelijker schoon te houden dan tapijt.

de hotelkamer als slaapkamer - bedroom design - hotelroom

kamer

Eén reactie op “Geef je slaapkamer de luxe uitstraling van een hotelkamer

  1. Ik heb mijn slaapkamer helemaal bij elkaar laten passend en de hoofdkleur is zacht wit..de kleuren die erbij komen is paars, aubergine en grijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *