Geniet met deze 5 heerlijke tips voor de zomer!

Nog even en we kunnen weer genieten van heerlijke warme temperaturen en het buitenleven. Heerlijk is dat! Hele dagen buiten vertoeven, niet zoveel hoeven en moeten doen en lekker relaxen in de zon. Je maakt het nog fijner door te genieten van deze 5 heerlijke tips voor de zomer!

1. Maak je eigen ijs!

Ijs en de zomer, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want zeg nu zelfeen heerlijk ijs tijdens een warme zomerdag is toch intens genieten? Je hoeft er niet meer voor naar de ijssalon te gaan, want tegenwoordig maak je jouw eigen ijs thuis. Hoe?

Met de Ice Cream & Gelato Professional van Cuisinart!

Het fijne van zelf ijs maken is dat je weet wat je erin stopt. Glutenvrij? Geen probleem. Vegetarische melkalternatieven? Ook dat kan. Voeg jouw favoriete smaken toe en maak jouw persoonlijke favoriet. Met de Cuisinart Ice Cream & Gelato Professional lukt dat heel makkelijk, want je hoeft vooraf de kom niet in te vriezen. Je kunt dus op elk moment jouw favoriete ijs maken en het mooie van alles: binnen 40 minuten is het al klaar!

2. BBQ erop los!

Dan de BBQ, want ook die gaat veel branden in de zomer. Welke BBQ je ook hebt, genieten zal het worden. Persoonlijk vinden wij de BBQ op kolen nog het allerlekkerste, want niet alleen ben je authentiek bezig, ook krijgt het vlees een beetje die rokerige smaak. Juist die smaak is de ultieme BBQ ervaring. Mocht je enkel vlees erop gooien en op zoek zijn naar variatie, raadpleeg dan eens Google. Je kunt namelijk zoveel meer met een BBQ! Denk aan visgerechten, maar ook fruit en groenten kunnen erop. Groene aspergers zijn bijvoorbeeld heel lekker als ze gegrild worden!

3. Smoothies paradijs

In de zomer drinken we lekkere cocktails, maar wanneer we gezond bezig willen blijven zijn het met name de smoothies die het goed doen. Smoothies kun je zelf heel makkelijk maken. Zorg voor lekker veel vers fruit in huis en probeer wat combinaties uit. Tip: combineer vers fruit met diepvriesfruit voor een lekker fris effect!

4. Fruit sticks

We blijven nog even bij het fruit, want vooral tijdens warme dagen is het lekker om vers fruit te eten. Goed ook, want gezond is het zeker. Maak voor die snackhonger wat leuke fruitsticks. Combineer verschillende soorten fruit. Niet alleen is dit lekker en veelzijdig, ook ziet het er vrolijk uit met de verschillende kleurtjes.

5. Slow food met tapas

Tijdens een warme dag koken is niet zon succes. Beter kun je gaan voor slow food met lekkere tapas. Maak vooraf wat hapjes in verschillende categorieën klaar en ga hierbij voor lekker gezond. Af en toe iets minder gezonds mag best, zolang er maar genoeg variatie is. Kies ook voor een mix tussen warme en koude gerechtjes en zorg dat je alles al voorbereid hebt. Zo hoef je enkel nog op te warmen en op te dienen. Blijf lekker relaxed hangen in je loungebank en geniet van af en toe een lekker hapje!