Ben jij ook zo een fan van de gietvloer trend?

Een gietvloer, de trend van dit moment! Interieur staat nooit stil en jij uiteraard ook niet. Een goede vloer in huis is dan ook echt belangrijk. En waar laminaat na een aantal jaar lelijk word blijft een gietvloer prachtig strak. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Een gietvloer is geschikt voor bijna iedere kamer. Vooral in de woonkamer zie je tegenwoordig veel gietvloeren terug. Niet heel gek gezien dit een van de meest gebruikte kamers in het huis is en een vloer dan ook intensief gebruikt moet kunnen worden. Daarom is de gietvloer ook ideaal voor jonge gezinnen. Een gietvloer kan namelijk erg goed tegen een stootje en is veel makkelijker schoon te maken.

Voordelen van een gietvloer

De vloer is erg makkelijk schoon te houden en is daardoor een stuk hygiënischer, er zijn geen kiertjes meer waar vuil in blijft zitten
De ruimte oogt ruimer doordat de vloer aan een stuk gegoten is en geen naden heeft.
Hoewel een gietvloer natuurlijk prachtig staat is het wel een vrij dure vloer. Na het ingieten van de vloer kan je overigens ook een aantal dagen niet lopen op de vloer. Het zou natuurlijk zonde zijn als je voetstappen of oneffenheden blijft zien na verloop van tijd. De vloer moet dus echt eerst een paar dagen goed drogen.

Nadelen van de gietvloer

De gietvloeren zijn wel erg prijzig.
Daarnaast is de gietvloer ook kras gevoelig. Pas hier dus wel mee op.
Sommige varianten van gietvloer kunnen erg glad zijn
Een gietvloer past verder bijna in elk interieur. Mocht je fan zijn van een industrieel interieur dan is dit zeker een pracht vloer. De gietvloer geeft een strakke uitstraling en wanneer je toch wat meer warmte in huis wilt creeeren kun je dit heel makkelijk oplossen door een mooi vloerkleed aan te schaffen of met verlichting te werken.
Wat vind jij van de gietvloer?

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *