Herfst in de tuin

Het is heerlijk om tijdens de herfst veel tijd in de tuin door te brengen. Waarschijnlijk denk je meteen, koud en kil maar dat is absoluut niet waar. Je kunt namelijk jouw tuin klaar maken voor het herfstseizoen en de komende paar maanden nog goed gebruik maken van de tuin. Het is niet nodig om meteen de tuin af te zweren en nooit meer buiten te komen. Ik vind het juist heerlijk om nog te genieten van de laatste zonnestraaltjes in dit seizoen.

Zorg voor sfeer

Een fijne sfeer is altijd belangrijk maar in de herfst vind ik het heerlijk om mijn tuin ook aan het seizoen aan te passen. Ik verzamel pompoenen en versier de tuin met deze natuurlijke versiering. Je kunt hierbij ook kastanjes verzamelen en in mooie stukjes in de tuin verspreiden. Helaas wordt het ’s avonds snel donker dus zou je al snel naar binnen moeten maar een aantal leuke lampjes helpen daarbij. Een slinger met mooie lampjes langs de schutting heeft al meteen een stuk meer sfeer.

 

Warmte is belangrijk

Het is in de herfst nou eenmaal kouder dan in de zomer en het voorjaar dus je kunt niet ontkennen dat een stukje warmte nodig is om in de tuin te gaan zitten. Een open haard of een vuurkorf is daar een ideale oplossing voor, je kunt warmte en sfeer in één klap creëren. Het is heerlijk om na het werk lekker voor de open haar te kruipen en met elkaar over de dag te praten. De temperaturen zijn met een open haard buiten nog goed genoeg. Natuurlijk kent iedereen marshmallows die je moet roosteren maar je kunt ook kastanjes roosteren. Niets is meer geschikt voor de herfst in de tuin! Verder is het hebben van kleedjes en kussens ook altijd fijn voor een warmer gevoel in de tuin.

 

Geniet jij altijd nog in de herfst van de tuin? Of breng jij ook meteen alles naar binnen en kom je niet meer buiten?

herfst in de tuin