Waar moet je aan denken bij het dak vervangen van je huis

Het dak vervangen is een dure, tijdrovende onderneming. Welke kleur mag/past, wat voor dak wil je, wat is het handigst? Ga je voor zonnepanelen? Lees hieronder verder voor handige tips die je kunnen helpen als je denkt aan het dak vervangen.

Soms is het gewoon nodig. Je hebt bijvoorbeeld een oud huis gekocht, of hij is al jaren in de familie. Een dak is niet altijd te repareren, en dan heb je gewoon echt een heel nieuw dak nodig. Je kunt niet met emmers door het hele huis zitten. Bovendien is het ook gevaarlijk en koud. 

Je eerste stap is het dak goed na laten kijken door een goede inspecteur. Wat is er precies nodig? Misschien kunnen zij wel het dak nog repareren? Zorg ervoor dat je een goed aangeschreven bedrijf vraagt, er zitten nogal wat beunhazen en oplichters in de bouw helaas. 

Tips bij het dak vervangen

Wat voor type materiaal ga je gebruiken?

Er komen bijna dagelijks wel nieuwe materialen op de markt die je kunt gebruiken. Je kunt nu helemaal ecologisch gaan met een groen dak, of denken aan zonnepanelen op je dak. Dan moet je ook rekening houden met wat voor materiaal daaronder moet zitten. 

•Heb je wel eens aan zetwerk gedacht? Zetwerk is een gezet profiel gemaakt van staalplaat of plastisol. Deze kunnen helemaal naar wens gevormd worden zodat het precies op je dak past. Zetwerk kopen zou ik wel met een expert doen. 

•Het dak laten verbouwen geeft heel veel lawaai. Als jij en of je gezin en huisdieren niet goed tegen de herrie kunnen dan is het een idee om echt die tijd ergens anders te gaan logeren. Dus als je dit wilt doen moet dat wel mogelijk zijn. 

•Zorg dat er niks voor de deur of in de tuin staat waar iets op kan vallen. Dat gebeurt namelijk regelmatig met het vervangen van een dak. Dek alles goed af tegen de stof en zo voorkom je de meeste schade aan de rest van het huis. 

•Lees je in wat er precies moet gebeuren. Stel heel veel vragen. Dit scheelt je later als ze veel langer dan verwacht bezig zijn. In dit geval is een goed contract ook heel belangrijk om niet van een hele koude kermis thuis te komen. Wat gaan ze doen, hoe lang denken ze erover te doen, wat als het fout gaat, wat als het weer niet meewerkt, wordt het helemaal afgewerkt, is er garantie, allemaal vragen die je beantwoord wilt zien in het contract.