Het kantoor volgens de nieuwe maatregelen.

Met alle nieuwe maatregelen die ons zijn opgelegd is het soms moeilijk in te schatten hoe je het bedrijf zou moeten inrichten voor het geval mensen weer op kantoor kunnen werken. We hebben allemaal geen idee welke regels en hoelang ze in stand blijven, maar met de volgende tips kun je zeker even vooruit!

De thuiswerkers

Het wordt nu natuurlijk nog verwacht dat je personeel zoveel mogelijk vanuit huis werkt. Dit zal voorlopig ook niet veranderen. Bovendien kan het voor sommige bedrijven een voordelige optie zijn om te downsizen van kantoor, en de werknemers in plaats van dagelijks, 1 of 2x per week naar kantoor te laten komen voor de noodzakelijke dingen. Dit voorkomt files, stress, en onnodig reizen. Goed voor het milieu ook dus.

Wellicht kun je dan zelfs de werktijden aanpassen en zo flexibeler te zijn tegenover klanten, maar ook voor de werknemers.

Het kantoor

Op kantoor zit je al snel dichter op elkaar dan de gewenste 1.5 meter. En hoeveel bedrijven zijn er wel niet waar de ramen niet eens open kunnen? Hoe doe je het dan met lekker even door luchten? Lees hieronder een aantal tips om het zo gezond mogelijk te houden op kantoor.

  • Kun je een buitenruimte creëren? Eventueel voor de lunch of om even adem te halen. Misschien kun je een terras op het dak laten bouwen met de hulp van eyecatcher valbeveiliging en zo gebruik maken van alle ruimte die je hebt.
  • Niemand vond het leuk om de adem van een ander in zijn nek te hebben, maar samen werken blijft fijn. Denk aan grote vergader tafels waar je eventueel ruimte hebt om toch met meerdere tegelijk te vergaderen. En daarbij kun je gelijk ruimte besparen!
  • Als je een bureau neerzet, hou dan rekening met die 1.5 meter afstand. Niet alleen de ruimte van het bureau, maar ook als er langs gelopen moet worden. Je kunt beter iets meer dan minder ruimte hebben. Is dat niet mogelijk dan kun je kijken naar spatschermen. Transparante schermen zijn wel wat fijner voor de sfeer en geven je minder het geval van in een hokje te zitten.
  • Het is belangrijk dat er toch ramen open kunnen. Laat dit desnoods aanpassen.
  • Planten zijn goed voor de zuurstof en doen de ruimte minder klinisch lijken door al de spatschermen. Zet er zeker een paar flinke neer om de ruimte op te frissen.
  • Hygiëne is belangrijker dan ooit. Een eigen beker die je zelf afwast voor het personeel, of maak gebruik van papieren bekers. Er moeten op meerdere plekken hand sanitizers staan. Handvatten, de printers, laptops die door meerdere personen worden gebruikt zullen vaker per dag moeten worden schoongemaakt. Zorg dat er wegwerp doekjes beschikbaar zijn om bijvoorbeeld een printer even af te nemen voor je hem in gebruik neemt.
  • In wachtruimtes kun je de stoelen het beste een tafeltje of iets tussen zetten zodat mensen niet naast elkaar hoeven te zitten.

Meer tips vind je op dit bespaar blog. We wensen je heel veel succes met het inrichten!