Het vinden van jouw stijl

Ben je bezig met het inrichten van je huis, of ben je van plan dit te doen? Voordat je er middenin zit lijkt dit een lastige taak. Je wilt aan de ene kant dat je identiteit terugkomt in elke ruimte in je huis, maar aan de andere kant wil je ook dat de kamers smaakvol ingericht zijn.

Zonder een bepaalde stijl heb je geen samenhang in je huis. Bovendien moet deze stijl jou als persoon reflecteren. Je interieur moet immers ook iets van jouw persoonlijkheid laten zien. Door enkele factoren in gedachten te houden wordt dit een stuk gemakkelijker.

 

Doe inspiratie op

Vaak heb je van tevoren al wel een beeld van welke stijlen jou aanspreken en welke niet. Kijk bijvoorbeeld eens in je kledingkast. Misschien vind je hier vooral kant, wit en pastelkleuren, of juist veel zwart, leer en robuustere stoffen. Wat zijn jouw favoriete kledingstukken? Is het meer PME Legend? Of eerder Cast Iron? Deze zeggen vaak veel over wat jij mooi vindt. Je eigen kledingcollectie kan dus een goede bron van inspiratie zijn. Bekijk van tevoren ook eens een aantal blogs of tijdschriften over interieur en wonen. Door jezelf bloot te stellen aan verschillende stijlen in interieur kom je er algauw achter wat je ligt en wat niet.

 

Combineer stijlen en vorm jouw stijl

Heb je één bepaalde stijl gevonden, of kan je niet kiezen tussen meerdere stijlen? Je hoeft niet te kiezen voor één stijl. Door meerdere stijlen op te nemen in je interieur creëer je jouw specifieke stijl. Sommige mensen zijn bang dat dit hun huis rommelig en onsamenhangend maakt, maar dit hoeft niet zo te zijn. Niet als je het op de juiste manier doet. Vind objecten uit verschillende stijlen die toch enigszins bij elkaar passen. Je kunt ook voor een hoofdkleur of enkele terugkerende kleuren gaan om meer samenhang te creëren.

 

Jijzelf als inspiratiebron

Je kunt allerlei aspecten uit je leven nemen en deze verwerken in je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hobby’s, achtergronden en fascinaties. Heb je iets met muziek? Zet een retro platenspeler als decoratie neer in de woonkamer. Heb je meer met planten? Haal een hoop groen in huis. Vind je een bepaald land interessant of heb je een buitenlandse afkomst? Haal elementen van de cultuur van dit land in je huis. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Bovendien laat dit echt iets zien van wie jij bent.

Bij Sans Online is nu een leuke Sale aan de gang, ook weer een inspiratie moment!

 

7 reacties op “Het vinden van jouw stijl

  1. Ik vind dit een leuke manier om je stijl te bepalen. Zelf houd ik erg van lezen, en dat zie je ook echt wel terug in de inrichting. Een hele wand staat vol met boeken.

  2. Interessant om te lezen, ik denk ook zeker dat je kledingstijl ook iets over je huis stijl zegt. Ik ben nu wat meer groen in het aan het brengen.

  3. Leuke post. Ik weet al wat mijn stijl is. Ik doe altijd veel inspiratie op via pinterest. Als je dan een lijst maakt van je eigen interesses en dat als steekwoorden opzoekt! Ik ga binnekort verhuizen dus misschien kom ik nog wel terug naar je post om extra inspiratie op te doen.

  4. Leuke tips. Mijn kleding stijl veranderd namelijk best wel vaak, maar als het komt om mijn interieur dan is het toch altijd super girly and pink haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *