Hoe creëer je binnen warmte als het buiten koud is?

Niets fijner dan in een warm huis thuis komen na een lange werkdag (of thuiswerken in een warm huis uiteraard). Nu het buiten zo koud is, is een warm huis erg belangrijk. Maar hoe creëer je binnen warmte en sfeer? Wij delen een aantal leuke tips met je!

Stel een tijdsklok in op je thermostaat

Misschien ken je deze tip al, maar wij doen dit pas sinds kort en ik vind het echt een verademing! Wij stellen de thermostaat in op de tijden dat wij wakker worden en thuiskomen van ons werk. Zo is het altijd lekker warm in huis op de tijden dat wij daar behoefte aan hebben! Je kunt hem uiteraard ook aanzetten als je thuiskomt, maar dan duurt het altijd even voordat het warm is. Wanneer hij iets eerder aangaat, kom jij heerlijk warm binnen! Heb jij een ouderwetse thermostaat? Dan is het nu het moment om een nieuwe te kopen! Met de thermostaten van tegenwoordig kun je vele handige dingen instellen. Een thermostaat kopen kun je online doen, dus je hoeft er niet voor naar de winkel.

Houdt de warmte in huis

En nog een praktische tip: zorg dat de warmte in huis blijft. Om de warmte in huis te behouden, is het belangrijk om tocht en kou te voorkomen. Doe daarom deuren die niet met een reden open staan dicht en hou deze ook zoveel mogelijk gesloten. Heb je last van tocht onder bijvoorbeeld de voordeur? Plaats hier dan tochtstrips om dit tegen te gaan. Niet alleen houdt je de warmte in huis, het scheelt je ook nog enorm in de stookkosten!

Zorg voor sfeer en gezelligheid

Niet alleen een warm huis zorgt voor gezelligheid, er zijn nog tal van andere dingen die je kunt doen om sfeer te creëren. Steek bijvoorbeeld meteen als je thuis komt fijne (geur)kaarsen aan en zet de lampen gedimd aan. Dit geeft een warme sfeer, super gezellig wanneer je een avondje wilt ontspannen. En misschien heb je wel een open haard, dan heb je het helemaal voor elkaar!

Stel jij altijd een tijdsklok in op je thermostaat?