Hoe je overkapping te decoreren?

Vele tuinen beschikken over een mooie overkapping. Logisch, want hiermee wordt het mogelijk om een stuk vaker in de tuin te genieten. Voor een relaxte middag of avond onder de overkapping is het wel belangrijk dat je hem op de juiste manier aangekleed hebt. Daarom geven we je hier wat decoratietips.
Een overkapping heeft de juiste aankleding als hij je het gevoel geeft dat je lekker binnen zit, terwijl je toch van de tuin geniet. Je dient er dus een warme, huiselijke sfeer te creëren. Een aantal accessoires en decoraties zijn daarvoor essentieel. Je hebt allereerst de juiste verlichting nodig. Zeker in de avonduren doet verlichting enorm veel voor de uitstraling van je overkapping. Om dit zoveel mogelijk uit te buiten, kun je bij het verlichten van je overkapping beter de focus leggen op sfeervolle verlichting in plaats van praktische verlichting. Zorg bijvoorbeeld voor mooie kaarsen in sierlijke kandelaars of steek een aantal tuinfakkels in de grond. Ook tuinhaarden zorgen voor enorm veel sfeer. Je kunt kiezen voor een traditionele houtgestookte tuinhaard, maar voor meer gemak bestaan er ook gashaarden. Hiermee geniet je met een simpele druk op de knop van een heerlijk vuurtje. Er bestaan ook gashaarden – bijvoorbeeld die van Happy Cocooning of Cosi Cube – die rondom het vuur een handig tafelblad hebben, waarop je wat lekkere hapjes en drankjes kwijt kunt.

Verwarming
Om ook bij koud weer van je terrasoverkapping te kunnen genieten, is het belangrijk dat je hem kunt verwarmen. Plaats er dus ook terrasheaters in. Voor overkappingen zijn vooral de heatpanelen populair. Deze panelen zijn eenvoudig tegen het plafond of de wanden van je overkapping te installeren en zijn ondanks hun smalle, subtiele design in staat om een zeer groot oppervlak te verwarmen. Voor extra sfeer en aankleding kun je in je overkapping ook enkele plaids neerleggen. Kies de kleuren en de dessins die bij je smaak passen en ze houden je niet alleen warm, maar krijgen ook een decoratieve functie.

Planten
Een veranda of overkapping wordt beschouwd als een overgang van buiten naar binnen en vice versa. Het is dus mooi als je in je huiselijke overkapping ook zorgt voor een beetje buitengevoel. Dat kan met planten. Vooral klimmende planten aan het plafond geven een mooi effect. Met natuurlijke tuinmeubelen van bijvoorbeeld teakhout benader je het buitengevoel nog eens extra.

Eén reactie op “Hoe je overkapping te decoreren?

  1. Ik heb altijd een terrasoverkapping willen plaatsen want een overkapping geeft me het gevoel dat ik lekker binnen zit, terwijl ik toch van de tuin geniet. Ik hou van het idee met mooie kaarsen in sierlijke kandelaars omdat ik denk dat met zo’n decoratie mijn tuin heel origineel wordt! Ik wil ook van mijn terras bij koud weer genieten, dus ik zal daar terrasheaters plaatsen. Hopelijk geniet ik van mijn nieuwe terrasoverkapping al in de lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *