Hoe richt je huis en tuin het beste in?

Of je nu een nieuw huis bouwt, een bestaande woonkamer verbouwt of eenvoudig je meubels herschikt, het beste kun je je woonkamer inrichten met een plan in gedachten. Het lijkt misschien eenvoudig om ergens een stoel te zetten en de bank te verschuiven, maar zelfs de meest eenvoudige delen van de ruimtelijke ordening kunnen snel ingewikkeld worden. Voordat je begint met zwaar tillen, moet je rekening houden met deze professionele lay-out tips voor je woonkamer en tuin.

Planning

Analyseer de manier waarop je tijd doorbrengt in je woonkamer. Wat ben je van plan daar te doen? Wil je een lounge hoek creëren bij het raam? Zet er de B-Bag Mighty B-Box Poef van het mooie merk Extreme Lounging neer. Je kunt er heerlijk je voeten op leggen na een lange dag werken. Wil je ook werken in de kamer, zorg dan voor een plek met veel licht.

Zorg voor een vrije doorloop

Denk vervolgens aan het verkeer. Hoe kom je een kamer binnen? Ga je om op de hoek van een bank lopen? Je wilt je nooit ergens gelijk tegenaan lopen of het gevoel hebben alsof je een kamer rond moet lopen om binnen of buiten te komen. En zet de achterkant van een bank niet bij de ingang. De meubels moeten zo worden opgesteld dat iemand gemakkelijk de kamer in en uit kan lopen. Laat niet te veel ruimte tussen de stoelen, zodat het gesprek gemakkelijk kan verlopen. De Design Poefs & Hockers van Extreme lounging kun je leuk neerzetten naast je bankstel. Ze geven een extra zitplaats als je veel gasten over de vloer hebt, maar je kunt ze ook gebruiken om te relaxen voor de televisie.

Ga gewoon eens schuiven met meubels

Er is een andere manier voor diegenen die liever spontaan zijn. Neem een uur de tijd, en verplaats je meubels echt rond. Verplaats alles wat gemakkelijk te dragen is, om een ​​nieuwe kijk op de kamer te krijgen. Elke keer dat je een nieuwe opstelling  bedenkt, neem je een moment om te gaan zitten om te kijken hoe het voelt.

Waar staan je design tuinmeubelen het beste?

Het is ook de moeite om eens na te denken over de opstelling van je design tuinmeubelen. Zit je graag in de zon of heb je liever schaduw? Je design loungeset kun je het beste niet in de loop naar de ingang van het huis zetten. Zoek een mooi plaatsje met veel groen uit zodat je design tuinmeubelen echt tot zijn recht komen. Natuurlijk maak je je loungehoek echt af met leuke decoratie. Een mooi windlicht en plantjes op tafel maken het helemaal af.

 

3 reacties op “Hoe richt je huis en tuin het beste in?

  1. Wij zijn net gisteren op de Beurs Eigen Huis geweest en weer vol nieuwe inspiratie thuis gekomen. Hopelijk lukt het om vanmiddag de meubels weer eens flink om te gooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *