Houtblokken als decoratie voor je interieur

Niets is gezelliger dan een glaasje wijn, een lekker stokbroodje en een knisperend haardvuur om de sfeer af te maken. Als je een open haard of houtkachel hebt dan heb je genoeg haardhout nodig om dit gezellige vuurtje brandend te houden. Maar die blokken hout kunnen ook goed gebruikt worden als decoratie voor in huis! In dit item gaan we het hebben over het decoratief gebruik van haardblokken. Op deze manier krijgt het brandhout een dubbele functie, dus lees snel verder.

Het stapelen van houtblokken

De houtblokken voor de open haard branden het beste als ze kurkdroog zijn, anders gaan ze erg roken. Maar waarom zou je ze in, bijvoorbeeld, de schuur opslaan? Het neemt ruimte in, terwijl ze een prachtig onderdeel van de muur kunnen worden als je ze netjes opstapelt. Maak een mooie open kast naast de haard, stapel de houtblokken erin en je creëert zo een sfeervol geheel dat prima past bij dat stukje van de woonkamer. Je kunt de kast ook in vier aparte compartimenten bouwen, dat geeft net wat extra dimensie. Uiteraard hoef je het hout niet zelf te zagen, maar kun je die gewoon kopen bij bijvoorbeeld www.delangebv.nl

Een kijkje in de jagershut

Als je een oude olielamp, een paar houten kisten en een mooi gewei weet te bemachtigen dan kun je eindeloos combineren als je er haardblokken bij gebruikt. Je kunt op deze manier een mooie hoek in de kamer creëren, dat je doet denken aan de hut van een jager of een houthakker. Stapel de houtblokken in de kisten, laat er een paar nonchalant slingeren en je hebt een sfeervol geheel dat prima past bij de open haard. Maar ook als je deze niet hebt dan is het smaakvol om te zien. Dat geldt voor overigens voor elke toepassing met haardhout. Een kleed in de vorm van een dierenhuid erbij zou het natuurlijk helemaal af maken.

Houtblokken in combinatie met meubels

Haardblokken kunnen ook prima worden gecombineerd met de meubels die je al in huis hebt staan. Als je een glazen kast of tafel hebt dan is het mooi om de blokken erin of eronder te stapelen. Je kunt ook een mooie mand of dekenkist vullen met haardblokken, als je ze op een mooie plek neerzet dan geeft dat absoluut sfeer aan je interieur. Je kunt ook een paar houtblokken op planken plaatsen, als dit mooi wordt verlicht dan worden het blikvangers. Als je ruimte onder je dressoir over hebt dan is dat ook een mooie plek om te decoreren met haardhout. Wees creatief!