Houtkachel verwerken in een interieur

Bijna iedereen zou wel graag een houtkachel in zijn of haar interieur willen. Het geeft warmte en sfeer en dat is natuurlijk erg prettig in huis. In dit artikel lees je hoe je het beste een kachel kunt verwerken in je interieur en zie je mijn favoriet, lees je mee?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken of een houtkachel in jouw interieur past. Heb je er ruimte voor, staat het bij het meubilair wat je nu hebt en kan deze gemakkelijk geïnstalleerd worden in jouw woning? Bekijk de mogelijkheden en ga voor jezelf na: wat past wel en wat past niet? Bedenk daarbij ook wat de grootte van de kachel mag zijn. Wanneer je op een rijtje hebt wat je precies zou willen, kun je op zoek gaan naar de perfecte houtkachel.

Een houtkachel in je interieur

Nadat je hebt bekeken of een hout kacheltje goed past en wat voor formaat je zou willen, kun je gaan bedenken hoe je hem dan wilt verwerken in je interieur. Wil je hem bijvoorbeeld bij het eetgedeelte, of juist bij het zitgedeelte? Hoe wil je hem verder decoreren? Perfect om eens lekker inspiratie op te gaan doen via Pinterest en rond te struinen naar mooie ideeën. Persoonlijk zou ik een houtkachel het liefst in het zitgedeelte willen. Ik zie mij er al helemaal naast zitten met een tijdschrift en een grote kop thee. Ultiem ontspannen en opwarmen tijdens koude dagen!

Persoonlijke favoriet

Natuurlijk heb ik ook even rondgekeken naar de diverse soorten kachels. Een merk in het bijzonder sprong er voor mij uit: Barbas. Een Barbas houtkachel onderscheidt zich doordat ze duurzaam en ecologisch zijn. Barbas is een Nederlands merk, wat zich richt op kwalitatieve houthaarden en kachels. Door de duurzaamheid zijn ze tevens van een hoge kwaliteit.

Zou jij een houtkachel in huis willen?

Eén reactie op “Houtkachel verwerken in een interieur

  1. Heerlijke inspiratie, weer! Wij hebben twee originele schouwen in onze woonkamer. Het lijkt ons heel gaaf om in één daarvan een kachel te laten inbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *