Zo maak je de buitenkant van je huis verkoopklaar

Ben je van plan om je huis te verkopen? De buitenkant van je huis is het eerste wat potentiële kopers zien als ze aankomen. Het is dus belangrijk om hier aandacht aan te besteden en ervoor te zorgen dat kijkers een goede eerste indruk hebben. Lees in dit artikel 5 handige tips om de buitenkant van je huis verkoopklaar te maken.

Tip 1: Controleer het dak

Controleer zowel je dakgoten als je dakbedekking op eventuele beschadigingen. Vervang dakpannen die beschadigd zijn en haal bladeren en takken van het dak. Als je scheuren in je de dakbedekking ziet, is het verstandig om hier een dakdekker naar te laten kijken. Scheuren veroorzaken namelijk vaak vervelende lekkages. Heb je zonnepanelen op het dak? Het is ook goed om deze schoon te laten maken en te laten controleren. Ook al heb je de beste zonnepanelen, na verloop van jaren gaat er wel eens iets stuk.

 

Tip 2: Check de kozijnen

Niet geheel onbelangrijk is de staat van je kozijnen. Het is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar toch kijken potentiële kopers hiernaar. Ga dus even na of het schilderwerk van je kozijnen nog goed zit. Bladdert de verf? Dan is het tijd voor een nieuwe laag verf. Een andere manier om je schilderwerk te testen is door tape op de verf te plakken. Als je het eraf trekt en er verf op de tape zit, is het ook tijd om je kozijnen te schilderen.


Tip 3: Maak de gevel en ramen schoon

Binnenshuis is dit belangrijk, maar aan de buitenkant natuurlijk net zo. Vieze ramen maken een onverzorgde, donkere indruk. Maak daarom een sopje en ga aan de slag met het lappen van de ramen. Kan je er niet goed bij? Een glazenwasser neemt dit klusje graag van je over. Met schone ramen kijken de potentiële kopers goed van buiten naar binnen en vice versa.

 

Tip 4: Besteed aandacht aan je bestrating

Heb je een betegelde oprit of tegels richting de voordeur? Zorg ook dat je bestrating een verzorgde indruk maken. Afhankelijk van het soort bestrating dat je hebt, maak je met een sopje en een borstel je tegels goed schoon. Zo zijn ze vrij van mos en aanslag en weet je zeker dat de kijkers niet uitglijden. Daarnaast is het voor jou natuurlijk ook fijn om naar schone tegels te kijken.

 

Tip 5: Vergeet de tuin niet

Een ander belangrijk onderdeel van het verkoopklaar maken, is ervoor zorgen dat je tuin er verzorgd uitziet. Ga daarom een dag de tuin in en ruim flink op. Veeg losliggende bladeren en takken op en gooi de gebroken potten weg. Haal een borstel en een doekje over je tuinset, zodat ook je tuinset er netjes uitziet. Zet wat potten met kleurrijke bloemen in de tuin en klaar is Kees.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *