Industriële lampen als decorelement

Industriële lampen hebben in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen onder interieurstylisten. Dit is niet voor niets! De industriële lampen passen zowel in een modern, als in een klassieker interieur.

Daarbij worden de industriële lampen in dermate veel verschillende modellen en formaten aangeboden, dat de kans erg groot is dat u een industriële lamp vindt die aansluit bij uw huidige interieur. De industriële lampen zijn zowel online, als in fysieke woonwinkels aan te schaffen. Let er hierbij wel op dat er onderscheid gemaakt wordt tussen authentieke industriële lampen en namaakmodellen uit West-Europa.

De afkomst van industriële lampen

Het merendeel van de industriële lampen komt vanuit Oost-Europa naar West-Europa. In Oost-Europa werden deze lampen voornamelijk gebruikt in grote fabriekshallen, waar men in de jaren ’80 een grote behoefte aan verlichting had. Toen de tl-verlichting geïntroduceerd werd leken de industriële lampen uit het zicht te verdwijnen, totdat interieurstylisten uit West-Europa industriële lampen naar de Westerse landen haalden. Hier werden de oude lampen opgeknapt en vervolgens in woonwinkels en webwinkels verkocht.

Tegenwoordig zijn de industriële lampen niet meer weg te denken als decorelement. Een industriële lamp brengt meer sfeer in huis, heeft een warme uitstraling en past in vrijwel iedere kamer. Hang bijvoorbeeld een mooie hanglamp boven de eettafel, gebruik een kleine wandlamp voor boven het bed, of kies voor een tafellampje op een bijzettafel naast de bank.

Zelf industriële lampen kopen

Bent u zelf op zoek naar industriële lampen voor in uw interieur? Koop uw industriële lampen online via een van de vele webwinkels. Een webwinkel die authentieke industriële lampen aanbiedt is Industria Lampen. Deze webwinkel importeert de lampen rechtstreeks uit Oost-Europa en zorgt ervoor dat de lampen in West-Europa worden opgeknapt. In het assortiment van Industria Lampen vindt u een groot aanbod aan verschillende formaten en modellen industriële lampen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *