Inspiratie voor een bohemian interieur

Een bohemian interieur is hot! En wij snappen wel waarom. Met een bohemian look breng je simpelweg buitenlandse sferen in je interieur. Invloeden uit andere landen in combinatie met natuurlijke en felle kleuren zorgen voor de echte bohemian sfeer. In dit artikel delen wij een aantal tips met je, hoe jij een bohemian interieur creëert. Lees je mee?

Bohemian meubels

Wanneer je je hele interieur wil veranderen, zijn meubels natuurlijk prioriteit. Ook in meubels vind je de bohemian sfeer terug, denk dan bijvoorbeeld aan meubels van natuurlijke materialen, zoals  boomstamtafels. Met een boomstamtafel heb je een echte eyecatcher in je woning. Daarnaast passen de natuurlijke tinten van een boomstamtafel perfect in een bohemian interieur. Ook met kleinere meubels kun je een bohemian sfeer creëren, zoals met bijvoorbeeld een rieten salontafel of stoel. Zolang je als basis natuurlijke materialenzoals hout en riet gebruikt, past het perfect in het bohemianbeeld.

Bohemian accessoires

Het leukst om te shoppen: accessoires! En hebben wij even geluk, de woonwinkels liggen momenteel vol met bohemianaccessoires voor je interieur. Met de juiste accessoires creëer je op een snelle en makkelijke manier een bohemian sfeer. Onze favorieten:

Riet/bamboe. Kijk in een willekeurige woonwinkel en je ziet meteen accessoires gemaakt van riet of bamboe. Denk bijvoorbeeld aan spiegels, lampen, kandelaars en wanddecoratie.
Droogbloemen. Ook droogbloemen zijn op dit moment overal te vinden en passen perfect in een bohemianinterieur. Combineer ze met riet/bamboe en je hebt prachtige woondecoratie!
Gebruik felle kleuren en aparte prints. Bohemian staat ook voor kleur! Kies bijvoorbeeld voor een kleed met een kleurrijke print, gekleurde kussens op de bank en kralenkettingen als wanddecoratie. En de combinatie van natuurlijke materialen met felle kleuren zorgt voor een tof effect.
Planten! Planten zijn sowieso onmisbaar in huis, maar zeker bij een bohemian interieur kun je niet genoeg planten hebben. Ze zorgen voor kleur en brengen daarnaast een bohemian sfeer in je woning. Goed excuus om nog maar eens naar het tuincentrum te gaan.

Bohemian kleuren

Met kleur kun je al heel wat veranderen in je interieur. Schilder een wand in je woonkamer en je hebt meteen een totaal andere look. Kleuren die goed passen bij een bohemianinterieur zijn o.a. natuurlijke tinten gecombineerd met felle kleuren. Bij natuurlijke tinten moet je denken aan kleuren zoals zand, beige, houtkleur en gebroken wit. Qua felle kleuren kun je kiezen wat je het mooist vindt, maar zelf zou ik gaan voor tinten als groen en geel. Dit kun je goed combineren met kleurrijke accessoires en planten. Wil je liever niet een hele wand schilderen? Hang dan bijvoorbeeld een wandkleed of groot schilderij op voor meer kleur.

Wat voor interieurstijl heb jij in jouw woning?

Bohemian interieur
Bohemian interieur