Interieur make-over: 3 snelle tips

Altijd wanneer het najaar wordt, komen bij mij de kriebels om mijn interieur aan te passen. Herkenbaar? Ik heb zin in nieuwe decoratie, andere kleuren en meer sfeer. In dit artikel deel ik 3 snelle tips met je om je interieur een make-over te geven. Lees je mee?

 

Geef een muur een andere kleur

De beste tip om je interieur een totaal andere look te geven, is het schilderen van een muur. Of je nu kiest voor een kleine muur in de woonkamer, een wandje in de keuken of je totale slaapkamer: kleur doet enorm veel. Zelf ben ik fan van Flexa verf van Colorstore (). Flexa heeft altijd prachtige kleuren, waardoor het een feestje is om een muur te schilderen. Daarnaast is de kwaliteit goed en dekt het snel, waardoor je niet dagenlang bezig bent met een muur. Ideaal! Zo heb ik op dit moment plannen om onze slaapkamer een donkerdere kleur te geven, bijvoorbeeld grijs of donkerblauw. Ik wil graag meer sfeer en een hotelchic slaapkamer creëren, heerlijk voor het najaar om lekker weg te dromen. 

Uiteraard kun je voor de nieuwe blokken trend bijvoorbeeld ook een kastje of een tafel exact dezelfde kleur als de muur geven.

 

Shopping time!

Een nog snellere tip voor een ander interieur: nieuwe decoratie. Dat wordt dus lekker (online) shoppen! Mijn tip: schaf een of twee grote decoratie items aan, in plaats van meerdere kleintjes. Een groter item is een echte blikvanger en zorgt daarom beter voor een andere look in je interieur, dan bijvoorbeeld een klein theelichtje. Mijn favoriete eyecatchers:

  • Een grote vaas met droogbloemen.
  • Een grote kandelaar of windlicht met een mooie kaars. 
  • Een nieuw schilderij of canvas foto. 

 

Zet je meubels op een andere plek

Ook dit is een makkelijke en snelle manier om je interieur een make-over te geven: gooi de indeling om! Zet de bank andersom neer, wissel het woongedeelte met het eetgedeelte, zet de televisie op een andere plek, wissel je decoratie om enzovoort. Dit kost geen geld en je hebt toch voor je gevoel een ander interieur. En het leuke is: je kunt blijven wisselen. Probeer gewoon wat dingen uit, zo zie je vanzelf wat goed past.

Overigens kun je met lakens, een mooie sprei of bijvoorbeeld een kant en klare bank cover de banken een hele andere look meegeven. Van beige naar een kleurige Mexicaanse look is nu dan ook geen dure verandering.

 

Wat is jouw make-over tip?

interieur make-over