Je tuin babyvriendelijk en lenteklaar maken

De lente komt er weer aan! Dat betekent (hopelijk) mooi weer waarbij het heerlijk is om buiten te zijn. Wil je je tuin voorbereiden voor de lente op een babyvriendelijke manier? Dat kan! Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat je optimaal kan genieten van heerlijke dagen in de tuin met je baby.

Vervang giftige planten en struiken

Er zijn meer giftige planten en struiken dan je zou denken. Veel van deze planten zijn ook nog eens aantrekkelijk voor kinderen doordat er bijvoorbeeld besjes aanhangen. Neem geen risico en vervang deze planten voor niet-giftige varianten. Eigenlijk best fijn, allemaal nieuwe plantjes uitzoeken voor een nieuw voorjaar!

Tip: vraag bij aankoop van nieuwe planten na in hoeverre deze giftig zijn.

Zorg voor een goede omheining

Als je dichtbij een sloot of plas woont is een goede omheining sowieso een must. Maar voor iedere baby is het interessant om de wereld buiten de tuin te verkennen. Zorg daarom voor een solide tuinomheining waar je baby niet doorheen kan kruipen.

Doe de berging altijd op slot

Waarschijnlijk heb je er niet meteen aan gedacht bij het babyvriendelijk maken van je tuin, maar zorg voor een goed slot op de deur van de berging of garage en gebruik deze ook. Voor je het weet heeft je baby namelijk door hoe hij deuren moet openen en zeg nou zelf, een berging is geen geschikte speelplaats met al die scherpe tuingereedschappen en plantenverzorgingsmiddelen.

Creëer een lekker plekje voor je baby

Met de lente opkomst is het niet alleen leuk om de tuin voor jezelf voor te bereiden op de lente, maar wat dacht van een hoekje waar je baby veilig en beschut kan spelen? Met een schaduwdoek creëer je in een mum van tijd een heerlijk buitenverblijf voor je kleintje, maak het af met zachte kussens en een stukje gras waar je baby lekker op kan spelen.

Je tuin voorbereiden voor de lente is misschien wel het leukste wat er is. Je kunt allemaal mooie nieuwe plantjes kopen voor de tuin, misschien zelfs nieuwe meubels en vervolgens maandenlang genieten van je eigen paradijs. Als je de tuin ook nog eens babyvriendelijk maakt, heb je een heerlijke zomer voor de boeg.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *