3 tips voor de buitenkant van je kantoorpand

Wanneer je een eigen kantoor hebt, is het natuurlijk super leuk om de binnenkant in te richten. Je kunt lekker aan de slag met leuke decoratie en mooie meubels, heerlijk om te doen. Maar vergeet vooral ook niet de buitenkant van je kantoorpand, dit is tenslotte het eerste wat (nieuwe) klanten zien. In dit blog delen wij 3 tips voor de buitenkant van je kantoorpand.

HPL platen

Ken je HPL platen al? Dit is een enorme aanrader voor de buitenkant van je pand. HPL platen zijn geschikt voor buitengebruik en kunnen bijvoorbeeld hout vervangen. Ze zijn waterbestending en zeer hard, waardoor ze erg lang mee gaan. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te houden, wat zorgt voor een frisse uitstraling van je pand. Wil je de HPL platen ook binnen laten terugkomen? Dan kun je ze bijvoorbeeld gebruiken als bekleding van deuren, wanden, balies en kasten of als werkblad.

Planten en groen

Niets zo saai dan een grijs kantoorpand, zorg voor wat kleur! Je pand valt meer op en ziet er frisser uit, win-win situatie. Je kunt planten en groen op verschillende manieren terug laten komen bij je kantoorpand:

Plaats borders rondom je pand met mooie planten en bloemen.
Plaats grote potten met grote planten bij de entree van het pand.
Heb je nog ruimte voor het pand over? Maak hier een grasveldje of plaats hier bijvoorbeeld mooie buxus struiken.
Plaats kleine boompjes bij de parkeerplekken of entree.

Zorg er daarnaast ook voor dat de planten onderhouden worden. De uitstraling van je kantoorpand is ook gelijk je visitekaartje, het moet er daarom tiptop in orde uit zien. Huur bijvoorbeeld maandelijks een hovenier in die de boel even netjes snoeit en bijhoudt. Dit scheelt jou werk en het ziet er toch verzorgd uit.

Logo

Natuurlijk moet in een oogopslag duidelijk zijn welk bedrijf er gevestigd is in het kantoorpand. Zo voorkom je dat klanten eindeloos moeten zoeken en het is meteen een stukje reclame. Zorg voor een pakkend logo die je groot verwerkt op je pand. En denk ook aan vlaggen bij de entree met jouw logo erop. Ook kun je bij de parkeerplekken bordjes plaatsen met: parkeren bezoekers bedrijfsnaam. Laat ook terugkomen wat je precies doet, zodat ook potentiële klanten jouw bedrijf kunnen vinden. Maak het niet te lang, maar bijvoorbeeld: bedrijfsnaam schoonmaakbedrijf of bedrijfsnaam marketing en communicatie.

Tip: wist je dat je voor een logo op je bedrijfspand ook uitstekend HPL platen kunt gebruiken?

Wat vind jij belangrijk aan de uitstraling van een kantoorpand?