Hoe mooi en strak koper in het interieur kan zijn

Liefhebbers van koperen accessoires hoeven zich ook dit jaar niet achtergebleven te voelen op de hedendaagse modetrend. Koper is namelijk hartstikke in, en hoe! Steeds vaker zien we de koperen lampen, deurknoppen en andere accessoires terugkomen in de meest moderne en luxueuze woonwinkels, tot in de budgetvriendelijke IKEA-zaken.

 

Koper in huis? Dat is dus helemaal niet ouderwets. In tegendeel zelfs! Populaire designer merken zoals Sissy-Boy hebben het al jaren in de schappen staan. De grote rossige lampenkappen met stoere koperen kettingen eraan, ze beginnen nu pas écht op de vallen. Waar je koperen accessoires mee kunt combineren? Dat lees je hieronder.

 

Koper terug in het interieur; modern met een snufje ‘toen’

Misschien kun je je nog herinneren dat je (over)grootouders verschillende koperen voorwerpen op de rand van de open haard hadden staan. Dit waren vaak grote melkkannen of koffiebekers. Een beetje zwarte aanslag erop was geen uitzondering, maar koper was hoe dan ook een enorme hit.

Koperen engeltjes of rozen met een houten omlijsting zal je echter tegenwoordig niet meer zo snel tegenkomen, koper heeft door de jaren heen een volledige nieuwe stijl ontwikkeld. Zo passen de koperen accessoires van nu met name in een strak design thuis. Dit heeft alles te maken met doorbreken van de ‘eentonigheid’.

Goud en koper

Deze combinatie blijft gewoon mooi. Teveel is overdreven. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van zo een strakke mineral golden beach prullenbak van Brabantia, met een koperen lamp boven je witte bureau. Een oudroze stoel erbij, en je kantoor is helemaal af. Strak maar toch vrouwelijk en mooi. Overigens hebben ze ook andere pastel kleuren prullenbakken die zo mooi staan weer bij koper en wit!

Koper als accessoire maakt een strakke kamer weer warm 

 

Koper als kers op de taart

Dit geliefde rossig-kleurig materiaal wordt dus vaak geplaatst in strakke ruimtes. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan spierwitte muren, glanslak meubels en een zwartleren bankstel. Wanneer je dan een grote koperen lampenkap boven je glanzende witte tafel hangt, geef je de kamer precies die doorbrekende boost die het nodig heeft om de kamer niet ‘te strak en eentonig’ te laten ogen. Met de modernere ontwerpen van koperen accessoires past het zeker in iedere kamer thuis. Je blijft dus een mooi en strak design aanhouden, maar je koperen toevoeging geeft net dat beetje speelse afleiding.

 

Portemonneevriendelijk

Een ander voordeel van koper van tegenwoordig is dat het in tegenstelling tot vroeger ook een stuk betaalbaarder is geworden. Zo hoeft het in deze tijd geen familie-erfstuk meer te zijn waar je voorouders een voortuin voor hebben neergelegd. Koper is te vinden in alle soorten, maten en prijzen, ook in goedkopere hippe zaken zoals Xenos en Leen Bakker. Dit maakt het dus voor iedereen extra aantrekkelijk om de kopertrend voort te zetten!

Wat vind jij van koper en goud in het interieur?

koper in het interieur - modern maar toch vrouwelijk - copper interior

lamp