Kunstgras versus gewoon gras

De zomer staat alweer voor de deur en dat betekent dat de tuin weer helemaal netjes gemaakt moet worden. In veel gevallen betekent dit dat het gras gemaaid moet worden en dat er veel onkruid weg gehaald moet worden, maar wat als je kunst gras in de tuin hebt in plaats van gewoon gras? Dan heb je hier allemaal geen last van, ideaal toch? Maar wat zijn de voor- en nadelen van kunstgras en wat de voor- en nadelen van gewoon gras, die bespreek ik allemaal in dit artikel.

De voordelen van gewoon gras

De aanschaf van gewoon gras is een stuk goedkoper dan de aanschaf van kunstgras. Gewoon gras aanschaffen is niet duur en is daarom vaak een stuk aantrekkelijker. Een ander voordeel van gewoon gras is dat het gras in de zomer lekker koel blijft. Het is in de zomer op kunstgras soms niet uit te houden, waarbij gewoon gras heel verkoelend is in de zomermaanden.

De voordelen van kunstgras

Na de aanschaf heb je niet veel onderhoud meer aan het gras. Je hoeft het niet ieder jaar te bemesten, besproeien en maaien. Dit kost allemaal tijd en ook geld, de aanschaf van kunstgras is misschien duurder maar vervolgens gaat het gras wel minimaal 10 jaar mee. Wat natuurlijk erg fijn is, je hoeft niet meer om te kijken naar het gras.

Afwegingen tussen kunstgras en gewoon gras

Kortom het is een kwestie van smaak en budget. Kunstgras en gewoon gras hebben allebei voldoende voordelen maar ook nadelen. Het is daarom zaak dat je van te voren bekijkt wat er in jouw tuin mogelijk is. Overigens is kunstgras ook een goede manier om een balkon een fijne sfeer te geven, op een balkon kan gewoon gras natuurlijk niet groeien. Persoonlijk vind ik kunstgras een stuk fijner, je hebt er minder onderhoud aan en onkruid krijgt ook minder mogelijkheid om te groeien.

gras foto

Eén reactie op “Kunstgras versus gewoon gras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *